Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vegard Forren ferdig i Molde

- Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten.

FERDIG: Vegard Forren skal være ferdig i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
FERDIG: Vegard Forren skal være ferdig i klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

Vegard Forren (32) er ferdig i Molde. Forren og Molde har kommet til enighet om å avslutte kontraktsforholdet, som opprinnelig gikk ut 2021. Det var TV 2 som først meldte om saken.

- Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten. Men jeg innser at handlingene mine utgjør et tillitsbrudd. Jeg vil beklage overfor familien, venner, spillerne, klubben, fansen og alle som elsker Molde FK at dette eventyret endte på denne måten, sier Vegard Forren i en pressemelding på Moldes hjemmesider.

«Detaljene i fratredelsesavtalen er konfidensiell mellom partene, men innebærer blant annet enighet om et sluttvederlag. Forren skal også gjøre opp sin gjeld til spillernes «botkasse»», heter det i pressemeldingen.

- Dette er en trist dag, både for Vegard og alle som elsker Molde Fotballklubb. Vegard har vært en nøkkelspiller og humørspreder i Molde de siste 13 årene, og han er en av landets beste fotballspillere, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Forren forteller til RBnett at han ønsker å fortsette karrieren i Norge.

Gamblingproblemer

- Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier Forrens advokat Odd Arne Nilsen til TV 2.

Tidligere denne uka kom meldingen om at Molde vurderer å terminere Vegard Forrens kontrakt. Like etterpå gikk Forren selv ut og sa at det var på grunn av gamblingproblemer.

- Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sa Forren til TV 2.

Forren innrømmet blant annet at han lånte penger fra spillernes «botkasse» for å dekke spillegjeld.

Forren fortalte videre at han nå har tatt tak i problemene med gambling og har blant annet søkt behandling hos psykolog.

- Jeg har sammen med Molde FK både i 2015, og nå i mars i år, tatt initiativ til, og lagt til rette for, at jeg skal kunne få bukt med mine spilleproblemer gjennom å tilrettelegge for behandling. Jeg er nå i en prosess for å få bukt med mine spilleproblemer gjennom slik behandling – og er nå fast bestemt på å rydde opp etter meg, og legge denne sykdommen bak meg en gang for alle. Jeg vet at jeg fortsatt har mye ugjort på fotballbanen, sier Forren i pressemeldingen.

POPULÆR: Alica Schmidt er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, uten å ha de store merittene å skryte av. Video: Eurosport / Puma / @alicasmd Vis mer

Trekker seg

Supporterklubben Tornekrattet annonserte at hele styret ville gå av dersom Forren fikk sparken i Molde.

Supporterleder Eva-Brit Mauseth annonserer nå at hun vil trekke seg.

- Ja. Det er fordi at det å terminere kontrakten slik de har gjort nå, det er det samme som en oppsigelse for meg. Med bakgrunn i de tingene vi vet ikke har kommet fram i den pressemeldingen som nå er lagt fram, viser det seg at en del argumenter for min oppfattelse av saken ikke er belyst, det betyr at det ikke er greit, sier Mauseth til Dagbladet.

Nå blir det møte med resten av styret.

- Jeg har ikke fått gjort noen bemerkninger rundt det, men det er klart jeg må ta en runde med styret mitt. Det er ikke en direkte oppsigelse, men kontrakten er terminert. Vi må ta en diskusjon på det. Vi beklager sterkt at det ble et slikt utfall, sa Mauseth til Dagbladet etter at nyheten ble kjent.

- Vi må rett og slett diskutere innholdet i den avtalen og pressemeldingen som ligger til grunn, sier hun videre.

Mauseth annonserer at styret vil ha en telefonkonferanse i løpet av kvelden.

Forren var inne i sin tredje periode i Molde, først fra 2007-2013, dernest fra 2013-2016 og så fra 2017 til i dag - med noen sporadiske opphold i England, i henholdsvis Southampton og Brighton.

Midtstopperen har 33 landskamper og ett mål for Norge.

Advokat Odd Arne Nilsen har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!