Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vegard Heggem blir Liverpool-spiller

Styret i Rosenborg har vedtatt å selge Vegard Heggem (23) til Liverpool. Et tilbud fra den engelske storklubben tikket inn på RBK-faksen tidlig i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått et tilbud fra Liverpool, som styret besluttet å godta. Jeg antar at Vegard blir Liverpool-spiller med det første. Det er jo det han vil, bekreftet Rosenborg-formann Curt Christiansen overfor NTB.

Heggem vil spille neste cup- og seriekamp for Rosenborg, henholdsvis torsdag og søndag (begge mot Strømsgodset), før han reiser til England og slutter seg til nordmennene Øyvind Leonhardsen, Stig Inge Bjørnebye og Bjørn Tore Kvarme i Liverpool.

Over 40 mill.

Etter hva NTB erfarer skal overgangssummen ligge på drøyt 40 millioner kroner.

- Jeg reiser til Liverpool mandag sammen med Erik Solér. Han skal være med å forhandle fram kontrakten min med klubben, sa Heggem til NTB bare fem minutter etter at han selv ble fortalt nyheten av RBK-trener Trond Sollied.

- Klubben har frigitt meg fra og med mandag, og jeg gleder meg enormt til å bli Liverpool-spiller, sa 23-åringen.

Engelskmennene har vært oppmerksomme på den norske superforsvareren i drøyt et år. Manager Roy Evans har flere ganger sett Heggem i aksjon.

- Klubben har lagt ned et grundig forarbeid for å sikre seg Heggem. Han hentes til Liverpool for å spille høyreback, og jeg er overbevist om at Liverpool kjøper ham for å bruke ham, sa proffagent Erik Solér.

Unik sjanse

Liverpool, som endte på tredjeplass i den engelske eliteserien forrige sesong, møter Southampton i første serierunde 19. august. Rosenborg møter Liverpool til oppvisningskamp på Ullevaal stadion 29. juli.

- Jeg må si at dette er en unik sjanse å få. Det teller mye at Liverpool er en klubb med sterke tradisjoner, og at laget er stabilt bra. At klubben har fulgt meg over lengre tid vitner om at de vil satse på meg. Det har jeg også fått signaler om, sa Vegard Heggem.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!