ØNSKET: Den sterke 27-åringen Stake Laengen skal være ønsket av Team Sky. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
ØNSKET: Den sterke 27-åringen Stake Laengen skal være ønsket av Team Sky. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Vegard Stake Laengen til Team Sky?

Arvesen har anbefalt IAM-rytteren overfor lagledelsen.

(procycling.no): Etter nyheten om at det sveitsiske WorldTour-laget IAM Cycling legges ned etter denne sesongen, er Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen tvunget ut på overgangsmarkedet denne sommeren og høsten.  

Ifølge den velinformerte sykkelskribenten Daniel Friebe fra The Cycling Podcast skal imidlertid Team Sky være meget interessert i å signere 27 år gamle Stake Laengen. Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen bekrefter til procycling.no at han har spilt inn Stake Laengens navn overfor lagledelsen.  

- Ja, jeg tror absolutt han kan være en god rytter (for Team Sky). Han har gjort det meget bra i giroen og vist kvalitetene sine på en bra måte, sier Arvesen til procycling.no.  

Team Skys sportsdirektør tilføyer at flere lag har lagt merke til rytteren fra Asker under Giro d´Italia. Grand Tour-debuten til Stake Laengen fikk seg et stort høydepunkt med en sterk 3.plass på tempoetappen i Chianti. Han viste også solide takter som del av et brudd på etappen til Asolo. Arvesen tror ikke IAM-rytteren vil ha problemer med å finne seg et nytt lag til neste år.  

- Jeg tror det er mange lag som vil ha Vegard. Vi vet han er veldig kjøresterk og har en bra motor. Et lag trenger mer enn bare spisser. Han har gjort seg latt merke til i giroen. Det er ikke bare vi som legger merke til det han har gjort. Han var kanskje litt heldig med været på tempoen. Men han har vært god, sier Arvesen - som er en av Team Skys sportsdirektører i årets Giro.  

Team Sky har for vane å signere hardtarbeidende norske ryttere. I tillegg til Arvesen har også Gabriel Rasch (nå sportsdirektør) og Edvald Boasson Hagen syklet for det britiske laget. I dagens aktive stall er Lars Petter Nordhaug eneste nordmann.  

- Ja, klart jeg snakker med Vegard her nede. Han er eneste nordmann i feltet, sier Arvesen.    

Stake Laengen tok et år «hjemme» hos Team Joker forrige sesong, etter at kontrakten med Bretagne-Séché Environnement ikke ble fornyet på slutten av 2014. Returen til Joker ble en vitamininnsprøytning for nordmannen som vant tre ganger - inkludert en meget imponerende sammenlagtseier i Tour Alsace.  

Nedleggelsen av IAM Cycling betyr at om lag 70 personer mister jobben. Det sveitsiske laget, som er inne i sitt fjerde år, fikk seg imidlertid en stor opptur på onsdagens etappe til Cassano d´Adda, som ble vunnet av IAM-rytter Roger Kluge, bare noen dager etter at nyheten om lagets nedleggelse ble kjent. IAM-lagets første etappeseier i en Grand Tour kom etter en råsterkt angrep innenfor siste kilometer.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.