Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vegard Ulvangs datter røk ut i semifinalen i ungdoms-OL

I skicross.

BARE NESTEN: Nora Ulvang fikk det ikke helt til i skicross i friteknikk i undoms-OL i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Nora Ulvang fikk det ikke helt til i skicross i friteknikk i undoms-OL i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Vegard Ulvangs datter Nora Ulvang gikk videre fra kvalifiseringen i skicross i ungdoms-OL på Lillehammer i dag, men ble nummer fem i sin semifinale og røk ut. Også Vebjørn Hegdal røk ut etter sjuendeplass i sitt semifinaleheat.

Svenske Moa Lundgren vant foran landskvinnen Johanna Hagström med over ett sekund. Franske Laura Chamiot Maitral ble nummer tre, litt over tre sekunder bak.

På herresiden gikk det imidlertid bedre for de norske. Thomas Helland Larsen tok nemlig Norges første medalje i ungdoms-OL.

17-åringen var 1,17 bak den sørkoreanske vinneren Magnus Kim, men tok annenplassen med over et sekund ned til finske Lauri Mannila.

- Det kjennes utrolig bra. Målet var medalje, og det er utrolig deilig å klare det i første sjanse, selv om langrennscross er en spesiell gren, sier Helland Larsen til NTB.

Nordmannen, som representerer Fossum, var tredjemann i kvalifiseringen og vant sin semifinale med hele fire sekunder til toer Ivan Lyuft. I finalen var han lenge med i gullkampen.

- Jeg kom veldig bra ut fra start og var først opp bakken, men stivnet litt på toppen, og da ble det kniving om annenplassen inn mot mål. 200 meter fra mål rykket jeg fra de andre, sier Helland Larsen.

Gullvinneren Kim har norsk far, men mor fra Sør-Korea og har bestemt seg for å representere den asiatiske nasjonen. I Norge er han egentlig kjent under navnet Magnus Bøe.

I langrennscross gjelder det å være raskest i mål, men ikke i en vanlig løype. Løypa i Lillehammer inneholdt blant annet kuler, hopp, krappe svinger og slalåmporter i oppover- og nedoverbakke.

(NTB)