Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i USA

Vegas-drømmen til Brækhus i fare

Dopingkluss gjør at stevnet kan bli flyttet.

VEGAS PÅ VENT: På grunn av en dopingskandale blir det sannsynligvis ingenting av hovedkampen på et stevne i Las Vegas 5. mai, der Brækhus skulle ha bokset. Det hevdes at det arbeides for et nytt stevne i California samme dato med Brækhus på kortet. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
VEGAS PÅ VENT: På grunn av en dopingskandale blir det sannsynligvis ingenting av hovedkampen på et stevne i Las Vegas 5. mai, der Brækhus skulle ha bokset. Det hevdes at det arbeides for et nytt stevne i California samme dato med Brækhus på kortet. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cecilia Brækhus kan få sin drøm om å bokse på et storstevne i Las Vegas knust. I hvert fall for denne gang.

Det har vært meningen at Brækhus skulle få sin debut i USA 5. mai, på stevnet der verdensmester Gennady Golovkin skulle ha forsvart sitt tittelbelte mot Canelo Alvarez. Men sistnevnte testet positivt for doping i februar. Alvarez har påstått at han hadde fått i seg de forbudte stoffene via kjøtt.

Men det er høyst tvilsomt om Alvarez unngår en utestengelse på høringen 18. april.

Og da ryker Golovkin-kampen.

Ny motstander

Nå arbeides det for at verdensmesteren skal få en ny motstander som hovedkamp i et stort evenement.

Men det innebærer også, etter det Dagbladet erfarer, at stevnet i Las Vegas blir avlyst.

Nå jobbes det etter det Dagbladet erfarer fra høytstående kilder i amerikansk boksing og management at stevnet mest sannsynlig blir flyttet ut av Las Vegas og til California - på samme dato. Altså 5. mai.

Med Brækhus på plass.

Hun har bekreftet overfor VG at det er signert kontrakt med en motstander.

Men at hun ikke kan gi noe navn før alt det andre er på plass.

Det blir i tilfelle neppe mot amerikanske Layla McCarter, som forbundet IBF pekte ut som mandatory, obligatorisk motstander, for Cecilia Brækhus i en kamp om tittelen.

VENTER PÅ BRÆKHUS: Layla McCarter og manager Luis Tapia sier at de venter på en kamp mot Brækhus. Men det blir neppe denne gang. Foto: privat
VENTER PÅ BRÆKHUS: Layla McCarter og manager Luis Tapia sier at de venter på en kamp mot Brækhus. Men det blir neppe denne gang. Foto: privat Vis mer

- Priset seg for høyt

McCarter og hennes manager Luis Tapia hevder at Brækhus har priset seg for høyt.

De påstår at den norske bokseren krever en million dollar for en kamp mot den amerikanske mesteren.

I går tvitret McCarter om at Brækhus har krevet et sjusifret beløp.

Tapia skriver til Dagbladet at en million dollar totalt var tilbudt. Med 400 000 dollar til hver av bokserne og 100 000 dollar til hver av promotorene.

Tom Loefler fra K2-Promotions er matchmaker for Cecilia Brækhus i statene. «Tallene er helt ukjent for meg», skriver Loefler i en mail til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!