HEDRET OFRENE: Deryk Engelland i Vegas Golden Knights snakker til fansen etter en hyllest av ofrene i skytemassakren i Las Vegas i forrige uke. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
HEDRET OFRENE: Deryk Engelland i Vegas Golden Knights snakker til fansen etter en hyllest av ofrene i skytemassakren i Las Vegas i forrige uke. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

Hedret Las Vegas-ofrene

Vegas Golden Knights hedret ofrene fra Las Vegas-massakren

Ofrene for skytemassakren i Las Vegas ble hedret da den ferske NHL-klubben Vegas Golden Knights spilte sin første hjemmekamp mot Arizona Coyotes tirsdag.

Spillerne fikk foran kampen selskap av rednings- og sykehuspersonale ute på isen. Flere sykesøstre, brannmenn, polititjenestemenn og leger ble hyllet foran hjemmedebuten for innsatsen deres etter den verste skytemassakren i USAs moderne historie.

Sykehusene i gamblerbyen var overfylte og mange har fortalt om flere heltemodige innsatser under kaoset søndag 1. oktober. Stephen Craig Paddock skjøt ned i folkemengden fra et hotell under en countryfestival, hvor han drepte 58 og såret 489 mennesker.

NHL-sjefen Gary Bettman sa det var en ære og et privilegium å få være til stede i byen som har stått sammen i og vist solidaritet med ofrene etter udåden.

Vegas Golden Knights er det første nye laget i NHL på 17 år. Kampen ble innledet med ett minutts stillhet. Etter at laget hadde spilt ferdig hadde de slått Arizona Coyotes med 5-2 og tatt sin tredje strake seier.

(NTB)