Veien klar for Martina

Martina Hingis (17) har aldri vunnet French Open i tennis. Men i år ligger alt til rette for at hun for første gang skal holde seierstalen, takke sin mamma og løfte pokalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Martina vet at det vanskeligste hinderet blir Monica Seles i semifinalen. Kvinnetennisens nåværende nummer mot den tidligere nummer èn i Paris torsdag er i ekspertenes øyne den moralske finalen.

Monica Seles vil helt sikkert ha de overlegent største sympatier hos publikum på Roland Garros.
Hun spiller sin første turnering siden sin fars død. Før det gjorde hun en enda vanskeligere comeback.

Stukket

I april 1993, under semifinalen av det åpne tyske i Hamburg, ble hun stukket i ryggen av en sinnsforvirret tysker. Seles var på det tidspunkt nummer èn og tyskeren hevdet at han ville drepe henne for at Steffi Graf skulle kunne gjenerobre tittelen.

Seles kom tilbake etter to år og vant blant annet Australian Open i januar 97. Men hele tida var hun plaget av tankene på sin fars livstruende sykdom, og ble aldri den samme.
Nå sier hun at tankene på faren vil løfte henne. Det kan gjøre Monica til en vanskelig motstander for Hingis.

Hingis favoritt

Men alle disse følelsene til tross: De fleste tror at sveitsiske Martina er altfor god for Monica og også for finalemotstanderen lørdag. Det blir enten Lindsay Daveport, OL-vinner fra USA, eller Sanchez Vicario (Spania).

Den slovakisk fødte Martina er drevet hardt av sin mor Melanie som drev sin datter på ut på banen med racketen i toårsalderen. Siden var drømmen om Vesten og de store pengene den beste motivasjonen.

Martina Hingis er favoritt til å ta hjem seieren i Paris, men først må hun slå ut Monica Seles.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer