SERVERT AV LILLEBROR: Her setter Moa inn VIFs ledelse i Bergen. Foto: Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport
SERVERT AV LILLEBROR: Her setter Moa inn VIFs ledelse i Bergen. Foto: Foto: Astrid M. Nordhaug/DigitalsportVis mer

- Veit alltid hvor jeg har Moa

Mos fant storebror foran Brann-målet.

|||BERGEN (Dagbladet): Brann - Vålerenga 1-1.

Vålerenga fikk med seg ett poeng tilbake over fjellet etter uavgjort mot Brann i Bergen i går kveld.

Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld ble den store helten da han vartet opp med en rekke paraderedninger i kampen Brann dominerte stort, men på motsatt side av banen yppet brødreparet Abdellaoue seg stadig.

Samarbeidet mellom de to satte Brann på en rekke prøver, og var også grunnen til at Vålerenga tok ledelsen etter drøyt ti minutter. Mos mener han alltid vet hvor han har storebroren.

- Vi har spilt mye sammen og veit hvor vi har hverandre. På scoringen var det bare å spille ballen inn. Han er jo alltid inne i boksen der så hvis jeg får den inn scorer han jo alltid, forklarer Mos til Dagbladet etter kampen.

Skulle scoret
Mostafa Abdellaoue (21), som hittil har kommet litt i skyggen av 24-årige Mohammed, hadde en kjempesjanse til å doble Vålerengas ledelse da han mottok en gavepakke fra Håkon Opdal etter 60 minutter.

TIDLIG JUBEL: Vålerenga holdt unna til ett poeng. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
TIDLIG JUBEL: Vålerenga holdt unna til ett poeng. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Mos prøvde å runde keeper, men Opdal avverget. Mos forklarer:

- Det var en kjempesjanse, men jeg ble litt overraska der. Banen må også ta litt av skylda, men det er klart jeg skal sette den. Det var en stor sjanse, sier Mos.

Kampens desidert beste spiller, Lars Hirschfeld, delte Mos sitt syn på banen og var svært skuffet over uavgjortresultatet.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over uavgjort her i Bergen. Vi prøvde å spille fin fotball, men det var ikke lett med denne banen. Hele laget sliter med banen, og ballen spratt også litt ujevnt i situasjonen med målet, sier kanadieren.

- Det er likevel ingen unnskyldning, det driver jeg ikke med, sier han.

- Kan ikke friskmelde oss enda
Brann-trener Steinar Nilsen var fornøyd med spillernes prestasjon, men tror Brann fortsatt har mye å jobbe med etter det som til tider fortonet seg som et stormløp mot Vålerenga-målet.

- Nei, vi kan ikke friskmelde oss enda, men i dag spilte vi en fotball som publikum betaler for. Likevel ser jeg stort forbedringspotensiale defensivt, og vi må fortsette å jobbe knalltøft på feltet med dette.

Nilsen mente det var ekstremt å stå på sidelinja å se Lars Hirschfeld sine vanvittige redninger, og han ble til slutt oppgitt og sinna over sjansesløseriet fra egne spillere.

- Ja, herregud. Jeg kom jo helt ut av tellinga til slutt og ble så forbanna at jeg glemte å telle, sier Brann-treneren.

Ett poeng var nok til å løfte Brann ut av nedrykkssonen på tabellen. De er nå på 13. plass med fem poeng, mens Vålerenga innehar sjetteplassen med tolv poeng.

BURDE SCORET: Mos var alene med Brann-keeperen, men ble litt for overrasket til å nette. Foto: Digitalsport/Astrid M. Nordhaug
BURDE SCORET: Mos var alene med Brann-keeperen, men ble litt for overrasket til å nette. Foto: Digitalsport/Astrid M. Nordhaug Vis mer