Veit ennå ikke hvem som blir stoppermakker mot Kypros

Men det bryr ikke Brede Hangeland seg om.

POPULÆR: Brede Hangeland, som her blir intervjuet av NRK, er én av spillerne det svermer flest journalister rundt når landslaget har samling. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet
POPULÆR: Brede Hangeland, som her blir intervjuet av NRK, er én av spillerne det svermer flest journalister rundt når landslaget har samling. Foto: Benjamin Ward / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På det siste pressetreffer før fredagens kamp mot Kypros, ville landslagssjef Egil «Drillo» Olsen bare navngi én mann fra startelleveren: kaptein Brede Hangeland. Trolig har landslagssjefen bestemt seg for hvem som blir rogalendingens partner i midtforsvaret, uten at han ville si det til pressen.

De tre som er kjemper om plassen er Vegard Forren (Molde), Johan Lædre Bjørdal (Viking) og Fredrik Semb Berge (Odd).

- Samme for meg Heller ikke Hangeland selv visste torsdag ettermiddag hvem som blir den andre midtstopperen fredag kveld.

- Det veit jeg ikke, og jeg har heller ikke fått noen signaler om hvem det blir, sier Hangeland til Dagbladet.

32-åringen er klar på at det ikke har noe å si for ham hvem det blir, og at han ikke har noen personlige preferanser.

- Alle tre er gode midtstoppere og vil gjøre en god jobb, uavhengig av hvem av dem det skulle bli. Jeg kommer til å føle meg trygg uansett hva slags konstellasjon det blir.

- Må få hull på byllen Akkurat som Drillo er Hangeland sterk i troen på at det blir seier fredag. Han tror ikke det blir noe problem å takle favorittstempelet, men minnes at 3-1-seieren på bortebane satt langt inne.

- Det var ingen lett kamp der nede, selv om det ble et gledelig utfall. Vi sleit lenge med å få hull på dem, de er ingen lett motstander. Men denne kampen må vinnes, og det er planen.

Og nettopp det å få hull på den berømte byllen kan bli avgjørende fredag kveld. Hangeland beskriver kypriotene som et lag som forsvarer seg godt, med mange mann bak ballen. Han legger dessuten til:

- De er ballsikre og gode på kontringer, så det er et vanskelig lag å møte. Vi har en voksen oppgave framfor oss, men det må vi klare, skal vi til Brasil, sier landslagskapteinen til Dagbladet.

PS! Hangeland og resten av spillergruppa får trolig beskjed om den endelige startelleveren torsdag kveld.

KLAR: Fulham-spilleren Hangeland var den eneste landslagssjef Egil Olsen var villig til å avsløre at starter fredagens kamp mot Kypros. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet
KLAR: Fulham-spilleren Hangeland var den eneste landslagssjef Egil Olsen var villig til å avsløre at starter fredagens kamp mot Kypros. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet Vis mer