- Veit ikke om jeg fortsetter

Myggen i kortbukse og rød sponsorskjorte, kåret til kampens beste nok en gang: - Mest av alt må vi være misfornøyde med det vi har prestert i de to siste kampene, sier Myggen. Om han fortsetter på landslaget: «Veit ikke, har ikke diskutert det.»

Det sier Myggen til Dagbladet cirka en time etter at Norge må reise hjem fra Arnhem, Myggen med to synlige bevis for sin EM-innsats i kofferten: Norges og banens beste mot stornasjonen Spania og i går mot Slovenia. Men kanskje blir han ikke med under høstens VM-kvalifisering. Myggen vil ikke si noe mer om landslagsspørsmåle: «Det er ikke diskutert, her og nå så veit jeg ikke. Mer vil jeg ikke si».

- Man of the Match i to kamper?

- Ja, men det betyr ingenting, ikke en dritt. Akkurat nå er vi slått ut av EM, da betyr ikke sånne priser noe som helst. For meg er det helt borti natta, de kan jo ikke brukes til noe, veit ikke hvor jeg skal ha dem, sier Myggen, og legger til: - Men både jeg og laget har mer å gå på.

- Krampaktig

- Ufortjent?

- På en måte syns jeg det er ufortjent at vi er utslått, for vi hadde alle muligheter til å avgjøre dette på egen hånd. Men de to siste kampene, mot Jugoslavia og Slovenia, har vi spilt krampaktig, sier Myggen.

- Hvorfor? - Kanskje det har noe med å gjøre at vi blir tatt mer på alvor, at motstanderne forbereder seg bedre når de skal spille mot Norge. Ofte legger de en fyr på over 1,90 cm i forsvar for å slåss.

- Ja, men i gruppespillet var Norge gode?

- Gruppespill og en turnering som dette er to helt forskjellige ting. I gruppespillet er det flere kamper og mer variert motstand. De landslagene som kvalifiserer seg til EM er de beste av de beste i Europa. Du får ingenting med mindre du presterer fotball på høyt plan.

«Feigt??!!»

På spørsmål om han er av den oppfatning at Norge har spilt feigt i de to siste kampene, svarer Erik Mykland og Myggen i kor:

- Feigt??!! Vi har spilt sånn i ti år nå, da kan vi ikke plutselig under et EM bryte ut og finne på noe annet. Vi har jo hatt ganske bra resultater med dette systemet også, sier Norges beste EM-spiller. Som fikk sitt andre gule kort i går, og hvis Norge hadde gått videre måtte ha stått over. - Tenkte litt på det der og da, men nå spiller det ingen rolle, sier Myggen, som har løpt og løpt i 270 minutter, taklet, driblet, fintet og sett ballen fyke over hodet hans. Men han vil ikke kritisere spillestilen.

- Er det din type fotball?

- Vi spiller sånn på landslaget, men for å være helt ærlig, vi skulle ha klart å produsere flere sjanser.

- Når reiser du til Tyskland og 1860 München?

- Har ikke peiling.

- Fått et sted å bo?

- Nei. Svarer Myggen i kortbukse og rød Giovani-trøye. På vei til hotellet for å spise middag med lavt press på desserten.