Arve Tellefsen om straffespark-konkurranser:

Vekk med det!

Tiden er moden for å slutte med dette tøvet.

VIL IKKE HA DET: Arve Tellefsen vil spare framtidige Southgater for bommer som denne mot Tyskland i 1996. Foto: Ted Blackbrow/ Daily Mail/ NTB
VIL IKKE HA DET: Arve Tellefsen vil spare framtidige Southgater for bommer som denne mot Tyskland i 1996. Foto: Ted Blackbrow/ Daily Mail/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er en kronikk, og gir uttrykk for forfatterens egen mening.

Det er ofte tilfeldigheter som avgjør fotballkamper, og mange mener at det er noe av sjarmen med dette spillet. Men den eventuelle sjarmen blir brått borte når cupkampen skal avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Tiden er moden for å slutte med dette tøvet. Straffespark-konkurranse har ingenting med fotball å gjøre. Man oppnår riktignok å få en vinner, men man oppnår dessverre også å henge ut en syndebukk som er offer for tilfeldighetenes spill med ett spark på ballen. Loddtrekning hadde gjort samme nytten, og da ville ingen av spillerne bli hengt ut som syndebukk.

Det finnes imidlertid mer underholdende måter å kåre en vinner på hvis det står uavgjort etter kampens slutt.

Man kan f.eks. fortsette kampen, men begge lagene må ta 2 spillere ut av banen. Da blir det atskillig bedre plass på banen og de beste spillerne får vist mer av seg selv. Og første mål vinner.

Hvis ingen av lagene har scoret etter 5 (eller 10?) minutter, tar begge lagene ut ytterligere 2 spillere. Da er det bare 6 utespillere på hvert av lagene igjen på banen, og de beste spillerne har dermed en enda større fordel. Slik kan man holde på til det bare er en utespiller igjen på begge lag, og da skulle det være mulig å klare å putte ballen i buret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer