- Vekk med horebukkene

MANCHESTER (Dagbladet): Newcastle Uniteds to øverste herrer - styreformann Freddie Shepherd (56) og nestkommanderende Douglas Hall (39) - er fotballdøde. -De er som et par judaser, sier klubbens fanatiske tilhengere.

Fotballskandalen som nå ryster England - den som omhandler Newcastle-toppens fyll, hor, juks og særdeles nedsettende kommentarer om kvinner, egne spillere og trofaste fans - fikk i går det etterspillet som måtte komme.

Freddie Shepherd og Douglas Hall - som forrige søndag fylte opp sin egen jetmaskin og dro på guttetur i cuprus til spanske Marbella - har fått absolutt alle dører i trynet. Men det er ikke det påståtte jukset rundt overgangen til Andy Cole fra Newcastle til Manchester United - eller det faktum at de drakk seg fra sans og samling, for deretter å korpulere i kjøpt og profesjonelt sengetøy - som har skapt det største rabalderet.

Neida, det er de nedsettende kvinnekommentarene - der Newcastles kvinner omtales som «stygge bikkjer» - som har fått byen ved elva Toon til å rase.

Sammen med innrømmelsen om at klubbens supportere nærmest blir ranet når de betaler over 600 kroner for ei fotballdrakt det bare koster 60 kroner å sy.

Kvalmende

For å gjøre et kort resymé;

En journalist fra avisa News Of The World utga seg for å være en forretningsmann da han sporet opp Newcastle-sjefene på den spanske solkysten i forrige uke. Shepherd og Hall ante butikk og inntekter, tok med seg reporteren på bar og horehus, og la deretter alle eggene i kurven. Som via journalistens båndopptager til førstesider, dobbeltsider og lederartikler ble til en omelett som gir hele øya brekninger.

Av forståelig grunner.

-Fotball-supporterne i denne byen spiser, sover og drikker Newcastle, sier arbeidsløse David Lee (30) til The Mirror. -Så finner vi plutselig ut hva de som tar pengene våre egentlig står for. De utnytter oss og etterpå gnir de nesene våre i sin egen fortreffelighet og rikdom.

-Hvis Shepherd og Hall er frekke nok til å vise seg på St. James' Park etter dette er de nødt til å ta konsekvensene.

700 elskerinner

Kevin Keegan, Alan Sharer, Keith Gillespie og Kenny Dalglish ble også omtalt av bar-herrene. Mens drikkevarene rant, og damene sto i kø, ble følgende pass påskrevet:

  •  Kevin Keegan - som ikke ville være med på horehus i Amsterdam - gikk under navnet Shirley Tempel fordi han var så forsiktig. Han sa ikke opp, men fikk sparken.
  •  Alan Shearer kalles Mary Poppins fordi han er like forsiktig som Keegan.
  •  Keith Gillespie drikker alt for mye.
  •  Kenny Dalglish er ikke manageren Newcastle ønsket. De prøvde å få tak i Alex Ferguson.

I tillegg inneholder det nå beryktede lydbåndet metervis med sex-skryt. I følge Shepherd og Hall har nemlig duoen gjort det verden rundt. Hall sier han har et sted mellom 600 og 700 elskerinner stuet vekk rundt på planeten, og Shepherd liker håndjern og å se på.

Newcastle må være den eneste fotballklubben i verden der styremedlemmene scorer mer en spillerne.