Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vekkelsesmøte på Granåsen

Tredeling var hovedbudskapet da Trondheims ordfører Marvin Wiseth i dag ledet et «vekkelsesmøte» for Granåsen som nasjonalanlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget om Holmenkollen som eneste nasjonalanlegg for nordiske grener har fått lokalpolitikere og idrettsledere i Trøndelag til å endre strategi. Trønderne som har kjempet for Granåsen, går nå inn for tredeling, det vil si nasjonalanlegg både i Granåsen, Holmenkollen og på Lillehammer.

Striden står om hvilken skiarena som skal få den status og de penger som er knyttet til betegnelsen nasjonalanlegg.

Sprer budskapet

Marvin Wiseth brukte selv ordet «vekkelsesmøte» om den samlingen han hadde innkalt til i Rådhusets formannskapssal. Og han fikk de «vitnesbyrd» han ba om. Lokalpolitikere, idrettsledere og et par stortingsrepresentanter forsikret at de vil være med på å spre budskapet om tredeling.

Stortingsrepresentant Ola T. Lånke (KrF) fortalte at han har snakket med statsminister Kjell Magne Bondevik, og lovet å fortsatt gjøre så godt han kan. En annen som vil gjøre sitt beste, er Høyres nestleder Børge Brende.

Av alle de inviterte stortingsrepresentanter fra Sør-Trøndelag og Nord- Trøndelag, var ellers bare Trond Giske (Ap) til stede på møtet. Han valgte å ikke si noe.

Kulturministeren

Marvin Wiseth skulle allerede i kveld få den første prøve på styrken i budskapet. Fra «vekkelsesmøtet» i Trondheim reiste han direkte til Oslo for å møte skipresident Jan Jensen og andre ledere i Norges Skiforbund.

- Jeg tror ikke det kommer så mye ut av det møtet, sa Wiseth.

Men strategien er klar. Først gjelder det å overbevise Norges Skiforbund som skal avgi sin uttalelse allerede torsdag 8. januar. Her er det et sterkt argument at 18 av 19 skikretser skal ha gått inn for tredeling.

Dernest gjelder det å overbevise kulturminister Anne Enger Lahnstein, som allerede sitter med en innstilling fra sitt eget departement om Holmenkollen som eneste nasjonalanlegg. Marvin Wiseth er optimist.

- Når åtte av ti nasjonalanlegg allerede ligger rundt Oslo-gryta, blir det politisk umulig for Anne Enger Lahnstein å legge nasjonalanlegget for nordiske grener til Holmenkollen, sa han.

Opera på Vestbanen

Børge Brende støttet denne tankegangen. Han mente at kulturministerens forslag om opera på Vestbanen kan være et argument for at Granåsen og Lillehammer må få nasjonalanlegg for skiidrett.

Den tidligere sjefen for Ski-VM, Carl Petter Brun, hadde sterke innvendinger mot at bare Holmenkollen skal bli nasjonalanlegg, og at utøverne dermed skal måtte «bo i Oslo for å gå på ski».

- Hvis det blir ett anlegg, vil de beste utøverne søke dit. Pressen vil søke dit. Og de beste sponsorene vil søke dit. Dette dreier seg om å få nok penger til å holde anleggene ved like, sa han.

(NTB)

ALT FOR GRANÅSEN:</B> Marvin Wiseth holdt «vekkelsesmøte» i Rådhuset for Granåsen som nasjonalt skianlegg. Han fikk de «vitnesbyrd» han ba om fra politikere og iderettsledere i Trøndelag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!