Dronning Elizabeth

Vekker avsky: - Hjerteløst

Før oppgjøret mot St. Mirren i den skotske toppdivisjonen viste Celtic-supporterne sin avsky for den britiske kongefamilien. Nå hagler kritikken.

HAT FOR KONGEFAMILIEN: Celtic-supporterne var ikke spesielt fornøyde med minutts applaus for den britiske kongefamilien. Steve Welsh/PA via AP
HAT FOR KONGEFAMILIEN: Celtic-supporterne var ikke spesielt fornøyde med minutts applaus for den britiske kongefamilien. Steve Welsh/PA via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under helgas oppgjør mellom Celtic og St. Mirren var det bestemt i forkant at de to lagene skulle delta i et minutts applaus for å hedre avdøde Dronning Elizabeth av Storbritannia.

Lag i Premier League, så vel som i andre toppdivisjoner i Storbritannia, har denne helgen deltatt i diverse markeringer til minne om dronningens bortgang.

Celtic-supporterne hadde sin måte å markere dronningens bortgang på, som vekker avsky blant flere profiler i britisk media.

Hat mot kongefamilien

Da applausen startet, rullet nemlig de tilreisende supporterne ut to bannere der det sto «if you hate the royal family, clap your hands» (Hvis du hater kongefamilien, klapp i hendene).

Banneret ble akkompagnert med synging, mens kameraene fanget opp både St. Mirren- og Celtic-spillere som applauderte. Det samme gjorde også de to lags trenere, samt Skottlands landslagssjef Steve Clarke som var på tribunen.

En av de som har reagert sterkest på dette er medieprofilen Piers Morgan på Twitter.

- Fantastisk applaus under Brentford-Arsenal-kampen i det 70. minutt for dronningen, og spontan synging av nasjonalsangen. For en kontrast fra de hjerteløse Celtic-supporterne som hånet en 96 år gammel kvinne som elsket Skottland høyt, skriver Morgan.

Også tidligere eier av Crystal Palace, Simon Jordan, har tatt til sosiale medier for å vise sin avsky.

- Gud, så imponerende av Celtic, skriver Jordan sarkastisk, og følger opp:

- Klubben må være stolte av dere. Jeg er en beundrer av klubben, men noen av supporterne …, skriver Jordan.

Beklaget på lufta

Kritikken haglet såpass at Sky Sports valgte å beklage syngingen på lufta. Kommentator Ian Crocker tok affære underveis i oppgjøret:

- Vi beklager dersom du ble fornærmet av noe du kan ha hørt. Mange viste respekt, noen gjorde ikke det, sa Crocker under Sky Sports' sending.

I forkant av oppgjøret ba Celtic-trener Ange Postecoglou om respekt fra supporterne for minuttet med applaus.

- Vi skal gjøre det vi må på den mest respektfulle måten. Jeg mener det er slik denne fotballklubben er, og skal være. Ingenting endrer seg der, sa Postecoglou til Sky Sports.

- Vi representerer en stor supporterskare verden over, og vi vil gjøre det som representerer klubben vår på rett måte.

Celtic har også kommet i klammeri etter at de viste fram et banner i UEFA Europa League-kampen mot ukrainske Sjakhtar Donetsk med skriften «fuck the crown» (faen ta kronen) tidligere i uka.

BANNER: I midtuka mot Sjakhtar fra Ukraina viste Celtic frem dette banneret. Nå er det åpnet disiplinærsak hos UEFA. Foto: Attila Husejnow/SOPA Images/Shutterstock
BANNER: I midtuka mot Sjakhtar fra Ukraina viste Celtic frem dette banneret. Nå er det åpnet disiplinærsak hos UEFA. Foto: Attila Husejnow/SOPA Images/Shutterstock Vis mer

Glasgow-klubben har sine røtter hos irske immigranter i den skotske storbyen, og har tradisjonelt sett vært opprørsk til Storbritannia. I motsetning til erkerival, Rangers, som ofte bruker det britiske flagget som et bevis på hvor deres tilhørighet ligger.

Kampen gikk ikke Celtics vei. Etter å ha vært ubeseiret i 364 dager, så tapte de 0-2 borte mot St. Mirren. Dette er første gangen St. Mirren slår Celtic hjemme siden 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer