Håndball-VM

Vekker avsky

Nektet å godta unnskyldning. Stjernekrangel setter fyr på VM.

HATET: Kroatias Domagoj Duvnjak har gjort seg til håndball-Danmarks fremste fiende. Foto: Johan Nilsson/TT via AP
HATET: Kroatias Domagoj Duvnjak har gjort seg til håndball-Danmarks fremste fiende. Foto: Johan Nilsson/TT via AP Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Et Kroatia-lag som er svakere enn på mange år sjokkerte med å spille uavgjort mot gullfavoritt Danmark torsdag kveld.

Med fysisk spill kjempet kroatene tidvis den danske favoritten ut av stilen, men i etterkant har det vært sterke reaksjoner fra Danmarks spillere. Spesielt på grunn av to situasjoner.

Situasjonen rundt Danmark stjerne på høyreback Mathias Gidsel fikk det til å koke.

- Ikke første gang

Gidsel satset innover og fram i banen da han fikk en knyttneve i halsregionen av rutinerte Domagoj Duvnjak. 34-åringen prøvde å unnskylde seg og ta Gidsel i hånda for å si unnskyld etter hendelsen, men ble bryskt avslått av dansken.

- Jeg synes ikke han fortjente ei hånd i sekundene like etter, forklarer Gidsel til TV 2 Danmark.

TØFF BEHANDLING: Mathias Gidsel i aksjon under kampen mot Kroatia. Foto: NTB
TØFF BEHANDLING: Mathias Gidsel i aksjon under kampen mot Kroatia. Foto: NTB Vis mer

Gidsel og Duvnjak spiller for henholdsvis Füchse Berlin og TWH Kiel i den tyske Bundesliga. Der har de møttes, og Gidsel hevder han har opplevd at Duvnjak har gått brutalt til verks mot ham også der.

- Får mye bank

Norges strekspiller Magnus Gullerud hadde fått med seg resultatet, men ikke situasjonen.

- Det var en sterk prestasjon av Kroatia. Man skal være sportslig og ta ham i hånda, men jeg skjønner også godt at han blir sur, sier Gullerud.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

Den røslige strekspilleren er selv vant til tøffe dueller.

- Det var sikkert litt frustrasjon og det føltes urettferdig for ham. Spesielt når det er en motstander som spiller småstygt. Kroatia kjemper med nebb og klør og gjør alt for å vinne, det er ikke alltid like lett å være laget som skal føre da. Men dette er sånn det skal være i håndball, det skal være litt temperatur, smiler han.

Gidsel, som til daglig spiller for Füchse Berlin, er ett av danskenes fremste angrepsvåpen.

- Håndball er en fysisk sport. Gidsel får mye bank med den spillestilen han har, og Duvnjak er en spiller som elsker slike situasjoner, følger Kristian Bjørnsen opp.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

- Lei

Også danskenes forsvarssjef Henrik Møllgaard var frustrert etter poengtapet. Han mente han hadde blitt utsatt for en bevisst albue etter han hadde stoppet kroatenes Luka Cindric. Situasjonen ble ikke dømt på.

- Jeg er bare lei for at dommerne ikke så det når han kastet ut en albue som faktisk treffer meg. Det burde gitt rødt kort, sier Møllgaard til TV 2 Danmark.

Med uavgjort mot Kroatia er danskene nummer to i sin hovedrunde-gruppe, ett poeng bak Egypt. Seier i de to siste vil uansett gi gruppeseier for Nikolaj Jakbosens mannskap som jakter sitt tredje strake VM-gull.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer