Vekker avsky

To menn håner tilsynelatende en avdød seksåring som hadde kreft.

ETTERFORSKES: Disse to mennene er etterlyst etter det usmaklige stuntet. Foto: Skjermdump fra Twitter/X
ETTERFORSKES: Disse to mennene er etterlyst etter det usmaklige stuntet. Foto: Skjermdump fra Twitter/X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juli 2017 døde den seks år gamle gutten Bradley Lowery som følge av kreft.

Unggutten ble diagnostisert med den alvorlige kreftsykdommen neuroblastom da han var ett og et halvt år gammel. Saken hans rørte en hel fotballverden, for Lowery var Sunderland-supporter på sin hals.

Derfor er det hjerteskjærende å se at to Sheffield Wednesday-supportere tilsynelatende hånet den avdøde gutten under en kamp mot nettopp Sunderland fredag.

Sheffield Wednesday tapte oppgjøret 0-3 og to supportere ble avbildet på tribunen, der den ene mannen holdt opp et bilde av ansiktet til Lowery på mobilen sin. Begge smiler og ler. Ifølge tabloidavisa The Sun skal duoen være brødre.

Sheffield Wednesday kaller hendelsen «opprørende og beklagelig», og det lokale politiet etterforsker hendelsen, melder engelske The Guardian.

FÅR TYN: Erling Braut Haaland lot det ikke ligge da Bernardo Silva kom sent til lagbildet. Video: Manchester City, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Fordømmes

Den avdøde guttens mor, Gemma Lowery, har også uttrykt avsky på Twitter/X. Hun har sett bildene og skriver:

«Det er forståelig at folk er sinna, hvis jeg ikke hadde vært så opprørt så hadde jeg også vært sinna. Bradley var og er fortsatt høyt elsket av fotballsamfunnet, noe jeg er evig takknemlig for, men jeg må be alle om å la politiet gjøre jobben sin … Jeg ønsker å takke Sheffield Wednesday for å være raske med å fordømme … Som vi alltid sier, KREFT HAR INGEN FARGER.»

«Dette er så trist for meg å se», skriver moren på Facebook.

- Vi jobber med klubben for å identifisere de som er ansvarlige, sier en talsmann for politiet i Yorkshire.

Sorg

Flere Premier League-klubber, og ikke minst store stjerner, uttrykte sorg og støtte til familien da seksåringen gikk bort. Han var blant annet maskot for England og Sunderland og knyttet et sterkt bånd til tidligere Sunderland-spiller Jermain Defoe.

- Jeg kommer aldri til å glemme måten du så på meg første gang, den genuine kjærligheten i øynene dine. Det er vanskelig for meg å uttrykke hva du betyr for meg, sa Defoe.

- Alle i Chelsea mottok dødsbudskapet med stor sorg. Han beveget oss alle med det store motet og det vinnende smilet, skrev Premier League-klubben Chelsea på Twitter.

Alan Shearer, engelsk fotballegende, skrev følgende:

- Så trist å høre at Bradley gikk bort. Han var en inspirasjon, hvis liv ble for kort. Mine tanker går til hans fantastiske familie og venner. Hvil i fred.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer