Vekker harme

Ole Gunnar Solskjærs «beste kjøp» - Bruno Fernandes - er i ferd med å gjøre seg upopulær i England. - Pinlig, sier England-legenden Alan Shearer.

FALLENDE KURVE: Bruno Fernandes. Foto: NTB
FALLENDE KURVE: Bruno Fernandes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): - Fernandes skulle vært droppet etter seks kamper. Siden har han bare vist seg fram av feil grunner.

Det sier tidligere Aston Villa- og Chelsea-angriper Tony Cascarino. 59-åringen skriver for avisa The Times, og er ikke nådig mot spillere han mener sviktet sparkede Ole Gunnar Solskjær denne sesongen.

Fernandes er verst, mener han. Men heller ikke disse går fri: Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Luke Shaw, Paul Pogba og Cristiano Ronaldo.

KROPPSSPRÅK: Bruno Fernandes forsøkte å fortelle tilreisende supportere i Watford at spillerne måtte ta skylda for 1-4-tapet. Foto: NTB
KROPPSSPRÅK: Bruno Fernandes forsøkte å fortelle tilreisende supportere i Watford at spillerne måtte ta skylda for 1-4-tapet. Foto: NTB Vis mer

Om Fernandes heter det i papirutgaven:

- Han har mest skyld hos United denne sesongen. Han scoret hat trick i den første kampen mot Leeds, men så har han ikke gjort så mye mer. Han skulle vært droppet etter seks kamper. Siden har han vist seg fram av feil grunner. Lørdag (mot Watford) var han forferdelig. Han har vært et stort problem, men Ole har aldri adressert dette.

OPPHETET: Fred, Bruno Fernandes og Ole Gunnar Solskjær snur ryggen til buende United-supportere på Vicarage Road. Foto: NTB
OPPHETET: Fred, Bruno Fernandes og Ole Gunnar Solskjær snur ryggen til buende United-supportere på Vicarage Road. Foto: NTB Vis mer

Også The Sun tar for seg Fernandes. Portugiseren kom i fokus etter 1-4-tapet for Watford. Da Solskjær og co. ble pepet ut av den tilreisende fansen på Vicarage Road, prøvde Fernandes å forklare med kroppsspråket at tapet var spillernes skyld.

Manchester United-reporter Neil Custis skriver:

- Spillerne fikk en av de mest ampre reaksjonene de noen gang vil oppleve fra egne fans. Hvem tror Fernandes at han kan få tilbake? Han er en spiller som har foretatt et forsvinningsnummer, og som har et kroppsspråk som sier at det alltid er alle andres skyld.

TATOVERING: En supporter benyttet den spesielle anledningen til å gjøre noe litt utenom det vanlige. Video: Henrik Ljosland Vis mer

Fotballekspert Alan Shearer tar også for seg episoden der Fernandes hisset seg opp over fansen etter Watford-tapet. Til slutt ble han dratt vekk av lagkamerat Fred.

- Det er ganske pinlig fra Bruno Fernandes. Spillerne hadde sjansen til å redde manageren med innsatsen de la ned i kampen. Når han sier «ikke bare skyld på manageren, skyld på alle spillerne», så er dette absolutt noe som bør gjøres. Ut fra prestasjonene er det åpenbart at de ikke spilte for manageren.

Fernandes, som kom fra portugisiske Sporting i 2020, har fire mål og tre målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. Forrige sesong hadde han 18 seriemål og 11 målgivende pasninger.

- Bruno Fernandes har ikke registrert et eneste skudd på mål i Premier League på over to måneder, rapporterer ESPN på Twitter.

Etter at Solskjær fikk sparken tok spilleren til sosiale medier:

- Som jeg sa i går: Vi må alle ta skylda for situasjonen vi er i. Tatt i betraktning alt du har gjort for meg, vil en takk aldri være nok., skriver han.

REAKSJONER I MANCHESTER: Det er blandede følelser blant Manchester United-supportere etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet / Rødt Kort Vis mer

- Jeg er veldig takknemlig for at du trodde på meg og ga meg sjansen i denne klubben. Jeg ønsker deg og familien alt det beste.

Åttendeplass på tabellen gjorde at Solskjær fikk sparken søndag. United-spillerne tok flyet fra Manchester Airport til Spania i går.

I kveld venter Villarreal på El Madridgal.

CHAMPIONS LEAGUE

Manchester U.42118-77
Villarreal42119-57
Atalanta41217-75
Young Boys41033-83

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer