Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vekker oppsikt: - Er det mulig?

Ronnie Coleman avslører brutale detaljer om bodybuilder-livet.

INNRØMMELSER: - Jeg kom ikke dit over natta, sier bodybuilder-legenden Ronnie Coleman. Foto: Peter Brooker/REX
INNRØMMELSER: - Jeg kom ikke dit over natta, sier bodybuilder-legenden Ronnie Coleman. Foto: Peter Brooker/REX Vis mer

Det er i UFC-stjerna Joe Rogans podcast «The Joe Rogan Experience», for øvrig også populær i Norge, at bodybuilder-legenden Ronnie Coleman (56) åpner opp om karrieren.

Coleman, som vant kroppsbygger-konkurransen Mr. Olympia hele åtte ganger, avslører blant annet at han i starten løftet ting han fant på egen eiendom, og spiste seks måltider om dagen.

STERK: Hafþór Júlíus Björnsson, også kjent som skuespilleren bak karakteren The Mountain i Game of Thrones, har slått en ny verdensrekord i markløft. Reporter: Christian Wehus. Video: Rogue Fitness. Vis mer

Coleman for øvrig også bruk av steroider i podcasten. Dette skal han ha begynt med som 30-åring, etter at han var «lei av å få juling» i konkurranser. Han mener det var godtatt i miljøet på den tida.

- Jeg spiste en halvkilo kylling og et par desiliter ris. Det er vanskelig å spise slik. Jeg sto opp midt på natta for å spise, for så å legge meg igjen, sier Coleman.

Fettprosenten var helt nede i 0,33 prosent i forbindelse med konkurranser, sier Coleman. Fettprosenten er hvor stor andel av kroppsmassen som består av fett.

Veldig atletiske menn kan ha så lav fettprosent som 3-4 %, skrev Dagbladet i 2013. Det samme for en kvinne ville vært livsfarlig, og så å si umulig.

- Hva? Er det i det hele tatt mulig for et menneske? utbryter Rogan i podcasten. Avsløringen har gått verden rundt, og er skrevet i australsk, newzealandsk så vel som fransk presse.

- Det folk ikke forstår, er at du ser meg stor der oppe på scenen, men det tok lang tid å komme dit. Det skjedde ikke over natta.

Coleman kan avsløre at det å presse kroppen til det ytterste, har sin pris. 56-åringen sier at han sliter med ryggen, at han har gjort to hofteoperasjoner og ikke kan gå uten smerte. Han sier han ofte er nødt til å bruke rullestol.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!