Vekker oppsikt: - Komisk

Stina Nilssons langrennstider i skiskyting overrasker negativt.

SLITER: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB
SLITER: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB Vis mer
Publisert

Stina Nilsson (27) forsøker å etablere seg som skiskytter, etter sjokkovergangen fra langrenn tidligere i år.

At hun bommer en del - og må bruke tid på å perfeksjonere skytinga - overrasker ingen. Mer forbløffende er langrennstidene hennes.

I et nasjonalt renn i Östersund søndag endte hun på 13. plass, og hadde bare sjette beste langrennstid. 17 år gamle Sara Andersson vant.

Mandag kom Nilsson på 3. plass. Da gikk hun 17 sekunder saktere enn Elisabeth Högberg (34), som gikk til topps.

TØFT: Langrenn skulle være lett match for Stina Nilsson i skiskyting, trodde mange. Det er det ikke. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB
TØFT: Langrenn skulle være lett match for Stina Nilsson i skiskyting, trodde mange. Det er det ikke. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB Vis mer

At den tidligere OL- og VM-vinneren har havnet på etterskudd også i langrenn, vekker oppsikt i Sverige.

Skiskytterlegenden Björn Ferry (42) noterer seg at Nilsson er blitt en snakkis. Han er i dag ekspert på SVT, og er selv noe forbløffet:

- Før sesongen trodde jeg at Stina skulle gå fortere enn de svenske jentene (i skiskyting). Spørsmålet var bare hvor mye fortere. Skulle hun ha råd til en bom eller to, og likevel havne på pallen? Nå viser det seg at hun ikke går fortere. Hun går heller til og med saktere enn de aller beste. Og da blir det naturligvis tøft, sier tidligere OL-vinner Ferry til Aftonbladet.

PÅ LIGGENDE: Stina Nilsson øver på skyting - hver dag. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB
PÅ LIGGENDE: Stina Nilsson øver på skyting - hver dag. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB Vis mer

Nilsson fikk likevel en opptur tirsdag, da hun ble tatt ut til et internasjonalt IBU-renn etter jul. Det er første gang hun skal konkurrere internasjonalt i skiskyting, og det skjer i Arber i Tyskland.

Likevel er hun et godt stykke unna deltakelse i verdenscupen. Og VM blir det trolig ikke. Alt tyder på at denne sesongen handler om å prøve og feile.

For en utøver som har vært best i langrenn må det føles rart. Og svenskene engasjerer seg. Gjorde hun rett da hun byttet idrett?

NY SATSING: På Instagram forklarer Stina Nilsson om hvorfor hun går fra å være langrennsløper til å bli skiskytter. Vis mer

- Det er nesten litt komisk at det er blitt så politisk å mene noe om Stina Nilsson, påpeker Ferry.

- Det finnes to leirer: Én som tror at Stina aldri kommer til å lykkes som skiskytter. Og så har du en annen som tenker at hun skal gå inn og dominere. Det finnes ingenting imellom.

Selv sier Nilsson:

- Jeg føler meg ikke i toppform, så jeg håper det er mer å hente.

Ferry legger ikke skjul på at han synes Nilsson har langt opp til de beste. Han mener det er én ting som gjelder:

- Konkurranse, konkurranse, konkurranse!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer