Fotball-EM:

Vekker oppsikt: - Tusen takk!

Da Harry Kane (27) og Manuel Neuer (35) hilste på hverandre før kamp var de begge iført kapteinsbind i regnbuens farger.

I REGNBUENS FARGER: Harry Kane, og Manuel Neuer brukte begge kapteinsbind i regnbuens farger. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP)
I REGNBUENS FARGER: Harry Kane, og Manuel Neuer brukte begge kapteinsbind i regnbuens farger. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Kampene mellom England og Tyskland anses av mange kanskje de mest betente, og tøffeste oppgjørene i verdensfotballen.

Dermed var det mange som bet seg merke i at før oppgjøret sto tyskerne og engelskmennene samlet om å gå ned på et kne før avspark, men også i form av kapteinsbindet til de to kapteinene.

Både Harry Kane og Manuel Neuer var ikledd regnbuefarget kapteinsbind, for å vise sin støtte til Pride-markeringen som pågår verden også.

Ressursperson i Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad, har ved flere anledninger tatt til orde på Twitter for å ytre hva han tenker rundt Pride-bevegelsen, og da Neuer og Kane kom i kamera før kamp tok han på ny til sosiale medier.

– To kapteiner med hvert sitt regnbuefargede kapteinsbind i en EM-kamp. Dette er helt spesielt og utrolig flott! En klar beskjed om at alle skal være velkommen i fotballen. Tusen takk, Neuer og Kane, skriver Moldestad på Twitter.

Moldestad er bare én av flere fotballsupportere på sosiale medier som applauderer tiltaket på Twitter.

Før kampen hadde det engelske landslaget gått ut på Twitter og bekreftet at kaptein Kane kom til å spille med kapteinsbind i regnbuens farger.

UEFAs holdninger til Pride-markeringen har vært et hett tema i store deler av mesterskapet. Tidligere har blant annet Tyskland-keeper Neuer fått kjenne på det.

Det ble nemlig meldt at UEFA ønsket å etterforske hvorvidt Neuers ønske om å bruke regnbue-bindet var politisk ladet. Etter sterke reaksjoner på sosiale medier, kastet UEFA anken sin.

Det har også skapt sterke reaksjoner at UEFA nekta Allianz Arena i München å lyse opp i regnbuens farger i forkant av kampen mot Ungarn, da det ble ansett som et politisk budskap mot Ungarn.

Han ble sett festende i Londons gater før Englands møte med Tyskland. Vis mer

Flere av sponsorene, deriblant Just-Eat, Booking.com og TikTok har siden bytta ut sine reklameskilt inn på stadion med regnbuefargete skilt, for å vise sin støtte til Pride.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer