Norge - Kypros

Vekker oppsikt: - Aldri sett

Tre dager etter fiaskoen mot Skottland ga Erling Braut Haaland (22) det norske folk et plaster på såret.

BLINKSKUDD: Se alle blinkskuddene fra kampen ved å trykke på pilen til høyre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Kypros 3-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lørdagens tap satte en real kjepp hjulene for Norges drøm om EM neste sommer.

Skuffelsen var stor og selv Erling Braut Haaland ble buet på etter kamp, til tross for at han scoret Norges mål.

- Det skulle bare mangle. Mye bra, men etter det som skjedde sist, så var jeg veldig trygg på at dette skulle bli bedre. Det var klasseforskjell, men så dør det litt hen, er Drillos dom.

- Kjekke kveld og bra reaksjon. Det handlet om å restarte og se framover på neste, og hva du kan få gjort noe med, sier Braut Haaland til TV 2, med Skottland-kampen i bakhodet.

DUO: Martin Ødegaard spilte en glitrende landskamp. Det samme gjorde Erling Braut Haaland som scoret to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DUO: Martin Ødegaard spilte en glitrende landskamp. Det samme gjorde Erling Braut Haaland som scoret to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Landslagssjef Ståle Solbakken var godt fornøyd med sitt eget mannskap.

- Jeg er imponert over at gutta klarer å mobilisere som de gjør, særlig de første 20-25 minuttene. Vi spiller dem lave og skaper veldig mange sjanser, sier Solbakken til TV 2.

På pressekonferansen fikk landslagssjefen spørsmål om blant annet Haaland.

- Det er ikke så mye mer å si. Alle pratet om måltørken, så han fikk hvert fall stoppet den. Han er rå på løpene og i boksen. Superlativene er brukt opp, sier Solbakken til pressen.

- Vi funnet en måte å spille Haaland god på. Jeg har litt dårlig samvittighet overfor Alexander Sørloth, for Haaland har førsterett når vi spiller pasninger i bakrom. Derfor vil jeg hylle Sørloth, forklarer Solbakken på spørsmål Dagbladet.

- Aldri opplevd før

Han fikk også spørsmål om enorme smellen mot Skottland lørdag.

- Jeg har aldri vært borte i det før, forteller 55-åringen.

Han ramser opp flere nedturer han har opplevd i karrieren, både som spiller, trener og sportssjef.

- Jeg har hatt så mye å deale med gjennom karrieren, men jeg har aldri opplevd en sånn nedtur. Jeg kunne ikke forestille meg at det kunne skje. Jeg måtte ta tak i meg selv og ta tak i støtteapparatet. Derfor er jeg så glad for at vi klarte å sette et så høyt tempo de første 30 minuttene. Spillerne skal ha all ære for omstillingen de har gjort, svarer landslagssjefen.

Han opplyser videre at Martin Ødegaard og Leo Østigård var blant spillerne som var lengst nede etter Skottland-tapet.

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard stilte opp på en hasteinnkalt pressekonferanse etter det brutale Skottland-tapet lørdag kveld. Video: Bård Sørø Olsen / Dagbladet Vis mer

Etter flausen snakket ikke Haaland med media, før han og Ødegaard dag etter plutselig stilte opp for pressen på Ullevaal stadion.

Solbakken forklarer hvordan det gikk til.

- Det var så enkelt som at vi hadde en pressekonferanse, der vi fikk kritikk over at Erling ikke stilte opp. Da tenkte jeg at det er fair. Jeg gikk inn i garderoben og sa at de (Haaland og Ødegaard) måtte ta ti minutter (med pressen).

- Det er en utfordring hele veien. Men det viktigste er at han prestere på banen.

I AKSJON: Erling Braut Haaland mot Kypros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I AKSJON: Erling Braut Haaland mot Kypros. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fornøyd Ødegaard

Martin Ødegaard spilte en god landskamp. Landslagskapteinen styrte til tider det meste som skjedde ute på Ullevaal-matta.

- Det var godt å slå tilbake. Det er fortsatt skuffende med Skottland-kampen, men det viktigste var å vise en reaksjon her. Vi har full kontroll fra start til slutt, sier Ødegaard til TV 2.

Overfor Dagbladet og øvrig presse melder Ødegaard at Norge burde unngått baklengsmålet mot Kypros.

- Det hadde vært deilig å vinne 3-0 og holde nullen, så den var litt sur, men det viktigste for oss var å vise en annen utgave, sier Ødegaard til Dagbladet og flere andre medier etter kampen.

Han mener følgende om Haalands elleville tall:

-Helt vilt. 25 kamper og 24 mål. Hatten av for han. Det er ikke så mye mer å si, sier Norges kaptein.

- Er det en styrke eller svakhet at Haaland scorer flesteparten av Norges mål på landslaget?

- Uansett hvor han spiller så scorer han en stor andel av målene, så det er ikke noe nytt. Det tenker jeg er en styrke. Det er er bra for oss, svarer Ødegaard på spørsmål fra Aftenposten.

HAALAND-FEBER: Erling Braut Haaland ankom Ullevaal Stadion foran et folkehav av supportere. Foto: Terje Pedersen / NTB
HAALAND-FEBER: Erling Braut Haaland ankom Ullevaal Stadion foran et folkehav av supportere. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Aldri sett

Likevel var Ullevaal stadion utsolgt og fylt til randen seint tirsdag kveld mot Kypros. Igjen samlet enorme mengder barn seg foran spillerinngangen utenfor arenaen for et glimt av Haaland.

Slik har det vært hele den siste uka, selv før og etter landslagets treninger.

Så gikk lysluggen inn og leverte to scoringer på gressmatta. Hans 23. og 24. landslagsmål. Med det passerte han landslagslegender som Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo.

Haaland ble først møtt av vill jubel da han forlot Ullevaal etter landskamp. Men det endret seg fort når superstjerna ikke tok seg tid til å signere autografer. Vis mer

- Jeg har aldri sett så mange unger på Ullevaal stadion. De kommer naturligvis for å se Norge, men jeg tror også en del av de kommer for å se Haaland, og han har levert to mål, mens kapteinen Martin Ødegaard har vært banens beste, kommenterte Jesper Mathisen på TV 2.

- Magi

Ola Solbakken sendte Norge i en tidlig ledelse, og sørget for at det ble en komfortabel reise mot mannskapet fra Syden.

Etter pause scoret Erling Braut Haaland først på straffe. Deretter ble han spilt alene med keeper av Martin Ødegaard, og var iskald på sedvanlig vis.

Norge jakter revansje etter tapet mot Skottland når de tar imot Kypros på Ullevaal stadion i Oslo. K... Vis mer

- Magi, kommenterte Øyvind Alsaker på TV 2.

Med ledelse 3-0 benyttet Ståle Solbakken anledningen til å gi landslagsdebuten til Brice Wembangomo, Bård Finne og Kristoffer Velde i andre omgang.

På slutten fikk Kypros et trøstemål da det norske forsvaret slo sprekker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer