Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vekker oppsikt. Dette sier han

Johannes Thingnes Bø forteller at veldig mange har ringt ham angående luksusklokka.

LUKSUSKLOKKE: Klokka på armen til Johannes Thingnes Bø er av det dyre slaget. Foto: NTB Scanpix
LUKSUSKLOKKE: Klokka på armen til Johannes Thingnes Bø er av det dyre slaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I diverse fora har flere lagt merke til klokka som Johannes Thingnes Bø har hatt på armen de siste verdenscuprennene.

Som Dagbladet skrev i desember, ser klokka ut til å være av typen Richard Mille, mer spesifikt RM 67-02, som prissettes til et sted mellom 1,3 og 2 millioner kroner.

Thingnes Bø har aldri lagt skjul på at han er en klokkeentusiast, men verdenscuplederen svarte «ingen kommentar» på spørsmål om hvilken klokke det er og om det er han selv som har kjøpt den.

I stedet opplyste Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Norges Skiskytterforbund, at Thingnes Bø kunne fortelle mer på nyåret.

Og nå tar skiskytterstjerna bladet fra munnen.

- Det er veldig mange som har ringt meg og spurt om den klokka. Jeg har jo en signaturmodell og for meg er den vanskelig å prise, sier Thingnes Bø til NRK.

BILLIG SPORTSBIL: Far og sønn ville gjerne ha en Lamborghini Aventador. 3D-print ble løsningen. Video: CNN Vis mer

- Long shot

Richard Mille er en sveitsisk produsent som ble grunnlagt i 2001. Thingnes Bø tok selv kontakt med luksusklokkeprodusenten i håp om en avtale.

- Jeg sendte e-post til markedssjefen og tenkte det var et «long shot» fordi merket er så stort, men han hadde fått med seg at jeg hadde gjort det bra. Da han ville ha med meg i stallen hoppet jeg i taket. Det er et sterkt signal at de vil etablere seg med meg og skiskyting. Det er et merke som har avtale med få utøvere, sier Thingnes Bø til statskanalen.

Det sveitsiske klokkemerket har stjernepartnere som Formel 1-kjører Fernando Alonso, tidligere fotballspiller Didier Drogba, skuespiller Jackie Chan og tennisspiller Rafael Nadal.

Da sistnevnte vant French Open 2018 ble klokka hans en snakkis. Den typen var verdt hele 725 000 dollar (rundt 6,5 millioner kroner), ifølge Forbes.

Sjekketriks

Stryningen snakket nylig om sin interesse for klokker da han, broren Tarjei og kona Hedda Dæhli Bø gjestet Min Kveld på TVNorge.

Da kunne duoen røpe at Thingnes Bø forsøkte å sjekke opp sin framtidige kone med Snapchat-bilder av luksus, deriblant logoen til en Rolex-klokke, uten særlig hell.

- Det var min første dyre klokke. Jeg hadde lyst til å vise den fram til Hedda for å imponere. Jeg ser i ettertid at det var helt idiotisk, men sånn er det. Man gjør ting i livet som man angrer på, sa Bø.

- Det er favoritthistorien min, la broren Tarjei til.