Tour de Ski

Vekker oppsikt: - Hørte ryktene

Sverige, Finland og Tysland gikk sammen for å ta rotta på Tiril Udnes Weng (26) i lørdagens renn. Det skaper reaksjoner.

SAMARBEIDET: Finland, Tyskland og Sverige avslører en plan om å ta knekken på Norge. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB
SAMARBEIDET: Finland, Tyskland og Sverige avslører en plan om å ta knekken på Norge. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Tiril Udnes Weng tapte verdifulle sekunder i sammendraget under den sjette etappen i Tour de Ski lørdag.

26-åringen hang lenge med i teten, men måtte gi slipp et par kilometer før mål.

Sammenlagtkonkurrentene Frida Karlsson og Kerttu Niskanen holdt derimot helt inn. Med det økte Karlsson forspranget ned til Udnes Weng, som nå har rettet blikket mot en pallplass i sammendraget.

Tyske Katharina Hennig endte opp med å vinne fellesstarten, og med det sikret hun også sin første verdenscupseier. Dermed hadde alle tre grunn til å smile etter dagens renn.

SEIERSBRØL: Katharina Hennig jubler for seier i fellesstarten. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB
SEIERSBRØL: Katharina Hennig jubler for seier i fellesstarten. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Vis mer

Avslører plan

I etterkant av rennet avslører Tysklands trener Per Nilsson at Finland, Tyskland og Sverige rottet seg sammen for å ta knekken på det norske sammenlagthåpet.

- Både Frida, Katharina og Kerttu kjørte mot de norske i dag, så det var litt team-kjøring. Tiril hang med lenge, men falt av til slutt, sier han til Dagbladet.

- Hadde dere planlagt å samarbeide?

- Ja, så klart. Det er totalen som gjelder, og alle hadde vunnet på det.

- Hvordan ble dere enige konkret?

- Vi ble enige om å holde en høy fart uten å «blodkjøre». De lå framme og hjalp hverandre. Det var ganske høyt tempo hele veien.

Karlsson bekrefter at de tre hadde snakket sammen på forhånd.

- Både jeg, Hennig og Kerttu ville holde farta oppe i dag, sier hun.

- Kompliment

Planen fungerte godt, og Udnes Weng mistet hele 30 sekunder opp til Karlsson, mens Niskanen på tredjeplass nå bare ligger 25 sekunder bak før den sjuende og siste etappen opp monsterbakken søndag.

- Jeg går det jeg har, og jeg vet at hvert sekund teller. Jeg prøvde å få ut det jeg er god for, så det er litt kjipt at jeg ikke henger helt inn, sier hun til Dagbladet, og innrømmer at det skal bli vanskelig å utfordre Karlsson om sammenlagtseieren.

PLANLA SAMMEN: Frida Karlsson (t.v.) Katharina Hennig (i midten) og Kerttu Niskanen (t.h.) planla å knekke Tiril Udnes Weng. Foto: Alessandro Trovati. / AP / NTB
PLANLA SAMMEN: Frida Karlsson (t.v.) Katharina Hennig (i midten) og Kerttu Niskanen (t.h.) planla å knekke Tiril Udnes Weng. Foto: Alessandro Trovati. / AP / NTB Vis mer

- Finland, Sverige og Tyskland sa de hadde en felles plan i dag om å knekke deg. Hva synes du om det?

- Jeg hørte ryktene om det. De får samarbeide om å slå oss. Vi får ta det som en kompliment, svarer hun.

- Det er litt kjipt at jeg ikke kan henge med. Da hadde jeg fått lagt den planen død.

Den norske treneren Stig Rune Kveen har det samme synet på lagtaktikken mot Norge:

- Jeg så ikke noe spesielt rundt det, men det er gode klassiskløpere alle de tre. Tiril gjør alt riktig og prøver å vise at hun er der. Hun forsøkte å få dem til å roe seg ned, sier Kveen til Dagbladet.

Treneren forteller videre at han tar lagtaktikken som en kompliment, og at det viser at de norske kvinnene har løftet seg veldig fra forrige sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer