Vekker oppsikt i England: Rooneys sønn trener med City

Har vært hos erkerivalen siden oktober. 

FAR OG SØNN: Wayne Rooney har hatt med sønnen Kai på Old Trafford en rekke ganger. Nå trener Kai med erkerivalen Manchester City. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Wayne Rooney har hatt med sønnen Kai på Old Trafford en rekke ganger. Nå trener Kai med erkerivalen Manchester City. Foto: NTB ScanpixVis mer

I 13 år har Wayne Rooney (31) spilt for Manchester United. Så hva er vel mer naturlig enn at sønnen Kai (7) har begynt å trene med ... ehh ... Manchester City?

Det er Daily Mail som bringer denne saken til torgs i dag.

Avisa skriver at Kai trente med de yngre rekker i Manchester United fram til oktober. Men så dukket han opp i fotballakademiet til erkerivalen Manchester City og har vært der siden.

Overrasket

Blant tilskuerne på sidelinja har vært pappa Wayne og bestefar Wayne Rooney senior. Andre foreldre skal ha blitt overrasket over å se Rooney i hovedkvarteret til fienden City.

DAILY MAIL i dag.
DAILY MAIL i dag. Vis mer

- På dette nivået prøver spillerne seg i forskjellige posisjoner. Flesteparten ønsker seg drakt nummer ni. Men først og fremst handler det om å ha det moro med fotball, forteller en trener til Daily Mail.

- Du ser ikke etter om de er en potensiell midtspiss eller en tilbaketrukket midtbanespiller. Du ser mer om de kan bruke hodet. Kan de bruke begge beina? Hvordan er pasningene? Kan de lytte og lære?

Videre:

- Hvis en ung gutt viser et eksepsjonelt talent, er det ikke unaturlig at han prøver seg i to eller tre klubber. Klubben kan finne ut av gutten - og gutten kan finne ut av klubben.

Flere spillere

Nyheten blir kjent samtidig som Rooney jager Sir Bobby Charltons United-rekord på 249 scoringer. Han er ett mål unna å tangere rekorden til klubbens kanskje største ikon.

Kai Rooney har flere ganger sparket ball med sin meritterte far etter kamper på Old Trafford. Han har vært maskot for det engelske landslaget.

Også Robin van Persie, Darren Fletcher og Phil Neville er United-profiler som hatt sønner som har prøvd seg i City-akademiet.