Live-published photos and videos via Shootitlive

Vekker oppsikt i Madrid

Spansk storavis etter bilde: - Skaper forhåpninger.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Romania 4-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var slik Norge ville se Norge: Martin Ødegaard (21) som finner Erling Braut Haaland (20) - og plutselig ser vi en duo verden misunner oss.

Haalands hat trick i 4-0-seieren over Romania i går kveld skaper overskrifter langt utover Norges grenser. I tillegg har et bilde Norges Fotballforbund har lagt ut på sosiale medier satt fyr på Real Madrid-fansen.

- Haaland takker Ødegaard på et bilde som begeistrer Real Madrid-fansen, skriver storavisa Marca.

Bildet er tatt i garderoben på Ullevaal etter kampen. Ødegaards føtter hviler på fanget til Haaland, som holder opp hat trick-ballen, og gutta peker på hverandre.

Marca beskriver forbindelsen mellom Haaland og Ødegaard som «fasjonabel». Sistnevnte sørget for to assist i går kveld.

- Borussia Dortmund-spissen, som er et av Real Madrids framtidige mål, ønsket å takke midtbanespilleren for sjenerøsiteten med et bilde der han hviler føttene på spissens bein, skriver Marca.

- Det er en takknemlighet som øker forventningene til Real Madrid-fansen med tanke på muligheten for å se duoen samlet i Madrid.

<strong>HAT TRICK:</strong> Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem
HAT TRICK: Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Og, skriver avisa:

- Foreløpig er de en dødelig duo i Norge. Men hvem vet: I nær framtid vil de kanskje også være det på Bernabéu.

Estadio Santiago Bernabéu er for ordens skyld hjemmebanen til Real Madrid. Haaland er flere ganger blitt koblet til storklubben det siste året. Men på grunn av coronakrisa ville Champions League-giganten ikke bruke penger på spillerkjøp i sommer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Klubben er inne i en prosess der den forynger stallen. Karim Benzema (32 år) begynner å dra på åra som spiss. Haaland og Paris Saint-Germain-spiller Kylian Mbappé lanseres som de heteste objektene inn på Bernabéu.

Hvis klubben virkelig går for Haaland, kan Ødegaards overtalelser veie tungt.

Det er for øvrig ikke bare i Spania at duoen, og spesielt Haaland, blir hyllet det siste døgnet.

- Utrolig, skriver tyske Bild om spissen.

I LEDELSEN: Erling Braut Haaland sendte Norge i ledelsen mot Romania etter en strålende pasning fra lagkamerat Martin Ødegaard. Vis mer

- Borussia Dortmunds superstjerne, Erling Haaland, scoret tre mål i en landskamp for første gang. Nordmannen har scoret utrolige 51 mål på de siste 48 kampene. De to første målene ble servert av Real Madrid-stjerna Martin Ødegaard, heter det.

- Haaland har seks mål på seks landskamper for Norge, rapporterer sportsavisa Kicker.

- Haalands hat trick var en perfekt respons etter torsdagens bitre skuffelse (mot Serbia), skriver den engelske storavisa The Sun.

- Haaland-fest mot Romania, melder den franske sportsavisa L'Equipe.

Gutta var - naturlig nok - fornøyde etter kampen:

- Endelig tok han til vettet og spilte meg, spøkte Haaland på TV 2.

- Det er luksus, det er bare å slippe ballen inn bak, så vet vi at det blir farlig, sier Ødegaard om lagkameraten.

- Gjør du tre mål på dette nivået, viser du hvilken målscorer du er. Jeg har aldri hatt en spiss som har vært så langt framme som han er, sier trener Lars Lagerbäck til Dagbladet.

PS: I den andre kampen i gruppa i Nations League vant Østerrike 1-0 over Nord-Irland i går kveld. Østerrike topper gruppa foran Norge på innbyrdes oppgjør. Norge møter Nord-Irland på Ullevaal onsdag.

NATIONS LEAGUE

Østerrike32015-46
Norge320110-36
Romania31114-74
Nord-Irland30122-71
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer