UTE AV EUROPA: Erling Braut Haaland etter misbrukte sjanser i Europa League-kvalifiseringen mellom Molde og Zenit St. Petersburg på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTE AV EUROPA: Erling Braut Haaland etter misbrukte sjanser i Europa League-kvalifiseringen mellom Molde og Zenit St. Petersburg på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Erling Braut Haaland hylles:

Vekker oppsikt i Russland

- Zlatans epoke er over. Haaland vil bli den nye stjerna i Skandinavia, sier russisk fotballekspert.

  • Molde - Zenit St. Petersburg 2-1

Molde var det eneste norske laget som ikke kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League torsdag. 1-3-tap borte for Zenit St. Petersburg og 2-1-seier hjemme holdt ikke sammenlagt.

I dagens russiske aviser er noe av fokuset at Zenit igjen ikke lyktes på bortebane. I forrige runde tapte laget 0-4 for Dinamo Minsk. I går ble det 1-2 for Molde, men heldigvis - sett med russiske øyne - gikk laget videre.

Avisa Sportsdaily har et intervju med Dmitry Barannik (54). På 90-tallet var den russiske fotballtreneren i Mjølner, Strømsgodset og Lyn. I dag trener han ikke en klubb, men han er mektig imponert over Molde-talentet Erling Braut Haaland (18).

Sjelden

- Han er 18 år og en sjelden fotballspiller. Jeg har fulgt ham i over et år. Han har et stort potensial. Zlatan Ibrahimovics epoke er over. Haaland vil bli den nye stjerna i Skandinavia, sier Barannik til Sportsdaily.

Omkvedet i Russland etter Zenits kamper mot Molde er at norsk fotball er bedre enn sitt rykte. Med litt hell kunne Molde tatt seg videre til gruppespillet.

Laget kom under etter 21 minutter. Men scoringer av Eirik Hestad og Haaland gjorde det spennende. Dessverre klarte Molde aldri å utlikne Zenits 3-1-ledelse fra første kamp.

Haaland skal spille i Molde ut sesongen. Fra 1. januar går han til Red Bull Salzburg.

- Salzburg er en klubb i midtsjiktet. Jeg er sikker på at han har fått råd av Ole Gunnar Solskjær. Hvis Haaland hadde villet, kunne han spilt i et hvilket som helst lag i Premier League, mener Barannik.

Tungt inne

Juventus skal ha vært tungt inne for å sikre seg Haaland i sluttfasen av overgangsvinduet.

- Han gjentar ikke feilen til Martin Ødegaard, som dro til Real Madrid, og valgte en annen vei, påpeker Barannik.

Molde-spillerne føler exiten fra Europa League er bitter:

- Det blir ekstra tungt når vi er så nær. Samtlige spillere spiller en knallbra kamp. Vi går i krigen og dominerer fullstendig. Det er synd at vi får så dårlig betalt, sier Hestad, ifølge Romsdals Budstikke.

I fredagens trekning til gruppespillet trakk Zenit følgende lag: F.C. København, Bordeaux og Slavia Praha.