Erling Braut Haaland

Vekker oppsikt i Spania

Temaet rundt en overgang for Erling Braut Haaland (21) har igjen opptatt forsiden til en av Spanias aller største aviser.

Publisert

Borussia Dortmunds norske superstjerne går igjen i flere av de største europeiske mediene i disse dager. Veldig mye handler om hvilken klubb nordmannen spiller for i 2022/2023-sesongen.

Tidligere denne uka var hans agent Mino Raiola ute og hevdet at de ikke har noen avtale klar med Real Madrid, men det stopper ikke spekulasjonene i Spania.

Den spanske avisa AS hevder nemlig at det innen kort tid vil bli holdt et avgjørende møte i forbindelse med nordmannens framtid.

Svimlende tilbud

Tirsdag har den spanske sportsavisa smelt Haaland på sin forside med overskriften «ULTIMÁTUM A HAALAND» (Ultimatum til Haaland).

I saken hevder den spanske avisa at Borussia Dortmund skal ha bedt om et møte med den norske superstjerna. Dortmund skal nemlig ønske en avklaring rundt hva Haaland tenker rundt neste sesong.

Klubben skal i tillegg ha bedt Haaland komme en beslutning rundt hvilken klubb han ønsker å gå til, dersom han skulle være klar for å dra.

PÅ FORSIDEN: Erling Braut Haaland pryder nok en forside i spansk presse. Foto: Faksimile/AS
PÅ FORSIDEN: Erling Braut Haaland pryder nok en forside i spansk presse. Foto: Faksimile/AS Vis mer

AS rapporterer at Borussia Dortmund ønsker å beholde Haaland i én sesong til, og skal være villige til å tilby en kontrakt verdt smått svimlende 14 millioner euro (rundt 140 millioner kroner) i året etter skatt.

Det skal forutsette at Dortmund og Haaland blir enige om at 21-åringen selges sommeren 2023 for en bestemt sum, hevder avisa. Nylig fortalte Raiola til nederlandsk presse at en overgang kan la vente på seg til 2023.

Dortmunds ønske om et møte skal ha kommet kort tid etter at Haalands agent, Mino Raiola, var i møte med Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

Raiola skal, slik han ofte har med sine klienter, veldig mye å si når Haaland omsider velger ny klubb. Og å vente til sommeren 2023 hevdes å være i favør Real Madrid.

DORTMUND-DIREKTØRER: Hans-Joachim Watzke og Michael Zorc. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler
DORTMUND-DIREKTØRER: Hans-Joachim Watzke og Michael Zorc. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler Vis mer

Godt forhold?

AS skriver nemlig at Real Madrid anser at stjernespiss Karim Benzema har minst én sesong igjen på verdensklassenivå, og at det passer dem bedre å hente nordmannen om halvannet år.

Real Madrid skal uansett ha sagt ifra at de vil være interesserte enten det blir 2022 eller 2023. Videre hevdes at det at ettersom «Team Haaland» foretrekker et stort sportslig prosjekt, framfor ren økonomisk vinning, så er det Manchester United og Manchester City som blir deres største konkurrenter.

SUPERAGENT: Mino Raiola. Foto: ReporterTorino / LiveMedia URN:60296401
SUPERAGENT: Mino Raiola. Foto: ReporterTorino / LiveMedia URN:60296401 Vis mer

En annen faktor som nevnes er at Borussia Dortmund og Real Madrid har et godt forhold til hverandre, og at Dortmund fort vil prioritere å forhandle med Real Madrid framfor andre klubber.

Spillere som Nuri Sahin, Achraf Hakimi og Reinier er bare noen av navnene som har gått mellom de to klubbene i nyere tid.

Dortmund-direktør Watzke gikk også langt på vei i å hevde at Real Madrid fort er den klubben som er mest interessert i Haaland, i løpet av sitt intervju med tyske BILD.

- Alt jeg vet er at Real Madrid er veldig interesserte i ham. Jeg kan nevnte 25 andre klubber også, men jeg helt sikkert at Real Madrid er der. Jeg tror han hadde passet Spania best, var blant tingene Watzke sa.

I samme intervju bekreftet han også å nylig ha hatt en prat med Raiola som ble omtalt som «vennlig».

Erling Braut Haaland har kontrakt med Borussia Dortmund til sommeren 2024. Siden han ankom klubben i januar 2020 har han hamret inn 76 scoringer på 75 kamper for klubben.

MADRID CALLING?: Real Madrid skal ligge langflate etter Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler
MADRID CALLING?: Real Madrid skal ligge langflate etter Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer