Martin Ødegaard

Vekker oppsikt i Spania

Martin Ødegaard (23) har rukket å bli en av Arsenals viktigste spillere denne sesongen. Det har man lagt merke til i nasjonen Ødegaard spilte i før overgangen til Premier League.

STJERNESPILLER: Martin Ødegaard har fått masse ansvar, og leverer på løpende bånd i Arsenal. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
STJERNESPILLER: Martin Ødegaard har fått masse ansvar, og leverer på løpende bånd i Arsenal. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste måneden har Martin Ødegaard tatt Premier League med storm. Arsenal står med fire seire på seks ligakamper i desember, og mye av det er takket være nordmannen.

Tre mål og tre målgivende pasninger har det blitt for drammenseren, som i stor grad har blitt en av de viktigste brikkene i Mikel Artetas system.

Etter 19 kamper spilt ligger nemlig Arsenal på fjerdeplass i Premier League, med en luke ned på fire poeng til West Ham på femteplass.

Ødegaard 2.0

«Det finnes et liv etter Madrid», skriver Marca i sin lengre rapport om hvordan «Martin Ødegaard 2.0» har utviklet seg etter tiden i Real Madrid.

De påpeker at Arteta har maktet å finne de perfekte rollene til Ødegaard uansett formasjon, og at det er nordmannen som har fått ansvar for å bygge opp det imponerende angrepsspillet til Arsenal.

Denne sesongen har Ødegaard totalt fire scoringer og fire målgivende for Arsenal på 19 kamper, mens han fikk totalt 11 kamper og ingen scoringer for Real Madrid forrige sesong.

Marca hevder at det er i stor grad fordi Ødegaard ser ut til å ha tilliten i Arsenal, mens han manglet den under trener Zinedine Zidane i Real Madrid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.