Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Vekker oppsikt med diktator-regler før Norge-kampen

Hevder de albanske spillerne ikke får lov til å le på trening. Kaffepause på maks 15 minutter på hotellet.

KNALLHARD NEGL: Christian Panucci  omtales som en jernmann i albanske aviser. Foto: NTB scanpix
KNALLHARD NEGL: Christian Panucci omtales som en jernmann i albanske aviser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Albania – Norge, på TV 2 kl. 19.00

TIRANA (Dagbladet): Klokka 19.00 spiller fotballandslaget treningskamp mot Albania. Kampen går på Elbasan Arena som ligger rundt fire mil utenfor hovedstaden Tirana.

Kampen får stor oppmerksomhet i albanske aviser i dag. Men dermed ikke sagt at det blir mye folk på tribunene. Ifølge Panorama Sport er det solgt 3000 billetter. Maks vil det komme 5000 på arenaen med kapasitet på 12 800 tilskuere. Det hevdes at høye billettpriser skremmer vekk en del supportere.

I OVERSKRIFTENE: Sportsavisa Panorama Sport har stort fokus på kampen mellom Albania og Norge i dag. Forsida prydes av et bilde av trener Christian Panucci.
I OVERSKRIFTENE: Sportsavisa Panorama Sport har stort fokus på kampen mellom Albania og Norge i dag. Forsida prydes av et bilde av trener Christian Panucci. Vis mer

Albania trenes av den tidligere italienske storspilleren Christian Panucci (44). Og det er ikke småtterier av noen regler han har innført for å få sving på resultatene.

Flere albanske aviser melder at han styrer laget med jernhånd og nærmest på en diktators vis. Ingen som ikke er en del av laget eller personalet får lov til å komme inn på hotellet i Durres, ifølge Albanian Daily News og nettstedet noa.al.

24 timer

Hotellområdet blir overvåket 24 timer i døgnet og ingen av spillerne får lov til å gå ut.

Spillere som har behov for en kaffepause får være i barområdet i maksimalt 15 minutter. Så er det rett opp på rommet igjen, skriver noa.al.

Videre heter det at spillerne skal sitte ved samme bord under måltidene. Dette for å styrke fellesskapet og lagånden. På de oppsatte treningstidene må spillerne være på plass 15 minutter i forkant. De får ikke lov til å si «hei» til folk som følger treninga.

- Spillerne får ikke lov til å le. Her skal det være maksimal fokus og konsentrasjon. På den måten håper jernmannen Panucci at han kan lede laget til suksess, skriver noa.al.

Reglene kommer åpenbart ikke fra intet. Panucci har ei fortid i blant annet Milan, Real Madrid, Inter, Roma og Parma. Han overtok Albania i fjor sommer. Som trener har han blant annet vært assistent i Russland under sin italienske landsmann Fabio Capello.

58. plass

Albania ligger på 58. plass på FIFA-rankingen, én plass bak Norge. I Nations League møter laget Israel og Skottland.

Nettopp sistnevnte motstander gjør at Panucci mener Norge er en ideell motstander i oppkjøringen.

Norge møter Kypros, Bulgaria og Slovenia i Nations League som starter til høsten. Nettopp de to siste motstanderne gjør Albania til en ideell sparringpartner.

Panorama Sport skriver at Albania starter i 4-3-3-formasjon. Levante-spiller Armando Sadiku er mannen i midten på topp.

Lars Lagerbäck er ventet å gjøre flere bytter for Norge i den siste privatlandskampen før juni. Da venter Panama og Island.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!