UNIK: Martin Ødegaard har unike kvaliteter, men det har også Morten Thorsby. Den tidligere langrennsløperen har en ekstrem fysikk og løpskvalitet som han nå klarer å utnytte til det fulle. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UNIK: Martin Ødegaard har unike kvaliteter, men det har også Morten Thorsby. Den tidligere langrennsløperen har en ekstrem fysikk og løpskvalitet som han nå klarer å utnytte til det fulle. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Fotball

Vekker oppsikt med sin ukjente langrennskarriere: -Jeg blir «mobbet»

Der Martin Ødegaard først og fremst briljerer med ball, løper lagkamerat Morten Thorsby så mye i Heerenveen at treneren får hakeslepp. Den tidligere langrennsløperen forteller nå om sin helhetlige og allsidige filosofi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): I en tid hvor det norske A-landslaget har fått i overkant mange lettbeinte «kunstgresspillere», representerer Morten Thorsby (21) løpskraft, duellkraft og en effektiv spillestil som Lars Lagerbäck leter etter.

Heerenveens toppscorer hittil i sesongen har ennå ingen A-landskamper for Norge, men banker knallhardt på landslagsdøra nå og kan kanskje bli en ny Øyvind Leonhardsen, altså en målfarlig indreløper som dekker enormt store rom og er uvurderlig for laget.

Det er denne rollen han har fått i Heerenveen, hvor Thorsby også har vist lekenhet med ball og lekre detaljer, men først og fremst assosieres med sin enorme fysikk og løpskraft. Det gjør den tidligere Heming- og Stabæk-spilleren unik.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn