<strong>GOD START:</strong> Martin Ødegaard ser ut til å overbevise i Real Madrid etter returen. Foto: NTB scanpix
GOD START: Martin Ødegaard ser ut til å overbevise i Real Madrid etter returen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vekker oppsikt

Hevder Martin Ødegaard «blender Zinédine Zidane og garderoben i Real Madrid».

Publisert
Sist oppdatert

Det er et av de mest lukkede områdene i verden, Real Madrids treningsanlegg Valdebebas, ved Barajas-flyplassen i Madrid.

Men bare få dager før storlaget serieåpner borte mot Real Sociedad søndag, kommer det oppsiktsvekkende nyheter fra det lukkede området. Ifølge den spanske storavisa AS imponerer Martin Ødegaard (21) på treningene.

Og ikke nok med det:

- Ødegaard blender Zidane og garderoben, heter det i en større artikkel i papiravisa.

<strong>FÅR ROS:</strong> Martin Ødegaard har ett mål denne sesongen: Å få mest mulig spilletid for A-laget til Real Madrid. Ifølge AS har han allerede «blendet trener Zinédine Zidane og garderoben».
FÅR ROS: Martin Ødegaard har ett mål denne sesongen: Å få mest mulig spilletid for A-laget til Real Madrid. Ifølge AS har han allerede «blendet trener Zinédine Zidane og garderoben». Vis mer

Fem år etter at gutten kom til den spanske hovedstaden med privatfly, er han blitt forvandlet til en mann, lyder omkvedet.

De siste sesongene har Ødegaard vært lånt ut til Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad. Nå er han klar for giganten fra Estadio Santiago Bernabéu.

- Bra, Martin, bra!

Dette er ordene som runger utover Valdebebas - og som kommer fra lagkameratene og boss Zinédine Zidane, ifølge avisa.

- Han har gjort et stort inntrykk de første dagene tilbake i Madrid.

Og:

- Ødegaard har gjort mer enn nok de siste sesongene til å fortjene en retur til den spanske hovedstaden.

Så langt, alt vel.

Likevel er det usikkert hvor Ødegaard står med tanke på skaden, jumpers knee. Han måtte melde forfall til landskampene mot Østerrike og Nord-Irland i Nations League. Landslagstrener Lars Lagerbäck gjorde det klart at det ikke var noen tvil om avgjørelsen.

Jumpers knee er en seig skade i kneet som kan komme og gå. Det er forbundet med betennelse og smerte, og en operasjon ansees som siste utvei. For Ødegaards del dreier det seg om høyre kne.

HØYDEPUNKTER: Vi tar for oss noen av Martin Ødegaards høydepunkter fra forrige sesong. Hva kan vi forvente av ham i Real Madrid? Video: Rødt Kort / Strive Vis mer

Viasports Petter Veland følger spansk fotball tett. Om 21-åringens status akkurat nå sier han:

- Det har vært mye hemmelighold og lite skriverier. Det eneste hintet du får, er rapportene fra mediene som danner seg inntrykk basert på de første 15 minuttene av ei trening. Han har vært med for fullt på noen økter, mens andre dager har han trent styrke. Inntrykket er at han ikke er hundre prosent restituert, og at han neppe er høyaktuell for å spille fra start i serieåpningen.

<strong>EKSPERT PÅ SPANSK FOTBALL:</strong> Petter Veland. Foto: MTG Sport
EKSPERT PÅ SPANSK FOTBALL: Petter Veland. Foto: MTG Sport Vis mer

Veland peker blant annet på at Real Madrid skulle spille treningskamp mot Rayo Vallecano onsdag i forrige uke. Kampen ble avlyst på grunn av mistanke om corona.

- Han var ikke aktuell for spill i den kampen. Det gir en liten pekepinn, mener Veland.

Planen er at Real Madrid skal møte Getafe bak stengte dører tidlig denne uka.

<strong>GIKK FORBI:</strong> Martin Ødegaard var langt mer spebygd da han kom til Real Madrid i 2015. Her etter en kamp for Real Madrid Castilla, der han ble instruert av presseavdelingen til ikke å snakke med ventende journalister. Foto: Tore Ulrik Bratland
GIKK FORBI: Martin Ødegaard var langt mer spebygd da han kom til Real Madrid i 2015. Her etter en kamp for Real Madrid Castilla, der han ble instruert av presseavdelingen til ikke å snakke med ventende journalister. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

AS skriver at lagkameratene er imponert over den fysiske formen Ødegaard er i.

For nordmannen er det nå altoppslukende å vise seg tilliten verdig etter at Zidane har tatt ham inn i varmen. Det var franskmannen som trente Real Madrid Castilla da Ødegaard kom til klubben vinteren 2015, så han kjenner nordmannen godt.

Én ting er å imponere i Real Sociedad. Men å spille for Real Madrid er noe helt annet.

Fokuset, presset og konkurransen om plassene er noen klasser opp. Å lykkes her er et av de trangeste nåløyene i fotballverden.

TILBAKE: Real Sociedad bekrefter at Martin Ødegaards tid i klubben er et ferdigskrevet kapittel. I en video takker nordmannen for seg. Video: Real Sociedad / Strive Vis mer

Men selv om forventningene er store - og fansen ville elsket å se Ødegaard blomstre fra første øyeblikk - er Veland overbevist om at klubben vil ta hensyn til skaden.

- De kommer til å være forsiktige. De vil for enhver pris sørge for at den ikke blusser opp og blir verre. Dette var også et av argumentene for å beholde ham i Real Madrid framfor å være en sesong til i Real Sociedad. Det er enklere for Real Madrid å være restriktive i bruken av ham. Han er en av mange som kan bidra på midtbanen. Real Sociedad ville sett på ham som en klink spiller og trolig tatt større risiko.

<strong>BYGGEARBEIDER:</strong> Estadio Santiago Bernabéu bygges om. Real Madrid skal derfor spille hjemmekampene på Alfredo Di Stéfano, som ligger på Valdebebas. Foto: NTB scanpix
BYGGEARBEIDER: Estadio Santiago Bernabéu bygges om. Real Madrid skal derfor spille hjemmekampene på Alfredo Di Stéfano, som ligger på Valdebebas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig er sesongen i Spania komprimert på grunn av coronaviruset. Det kan bety at flere får muligheten, slik at belastningen ikke blir for stor på aldrende spillere - deriblant Luka Modric.

Alt tyder på at klubbens håp er at Ødegaard skal erstatte den kroatiske 35-åringen. Han fikk A-lagsdebuten sin da han kom inn for Cristiano Ronaldo i 7-3-seieren over Getafe 23. mai 2015.

Også denne sesongen skal Real Madrid spille hjemmekampene på Alfredo Di Stéfano, som ligger på Valdebebas. Monsterbanen Estadio Santiago Bernabéu bygges om.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer