Vekker oppsikt

Trener Ståle Solbakken mener Norge har satt seg i en vanskelig situasjon i VM-kvalifiseringen. Men Egil Drillo Olsen (79) er ikke i tvil: - Andreplassen er så godt som vår. Jeg innkasserer den nå!

TV 2-EKSPERT: Egil Drillo Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB
TV 2-EKSPERT: Egil Drillo Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Tyrkia – Norge 1-1

ISTANBUL (Dagbladet): Norge leverte en god bortekamp mot Tyrkia i går kveld. Men spørsmålet er om 1-1 i Istanbul er godt nok til VM-sluttspill neste år.

Nederland har 16 poeng og leder gruppe G. Deretter følger Norge (14 poeng), Tyrkia (12 poeng) og Montenegro (11 poeng). Gruppevinneren går direkte til sluttspillet, mens lag nummer to må ut i playoff.

Da Ståle Solbakken ankom pressekonferansen på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu stadion, var det med blandede følelser i går kveld.

BLANDEDE FØLELSER: Ståle Solbakken var fornøyd med mye av det han så. Men spørsmålet er om 1-1 er godt nok. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLANDEDE FØLELSER: Ståle Solbakken var fornøyd med mye av det han så. Men spørsmålet er om 1-1 er godt nok. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Om situasjonen i gruppa sier han til Dagbladet:

- Den er ganske vanskelig. Vinner vi de tre siste kampene er det greit. Men vi kan også bli nummer tre med det greiene her.

Noen meter bortenfor - på indre bane - gjorde TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen sine analyser. 79-åringen dundret til. Og konklusjonen vekker oppsikt:

- Andreplassen kan ryke hvis vi ikke gjør jobben. Men da skal Tyrkia vinne de to relativt vanskelige bortekampene mot Latvia og Montenegro. Og vi må tape for Nederland. Det er mulig. Men jeg føler meg ganske trygg: Den andreplassen er så godt som vår. Den innkasserer jeg nå!

I TV 2-studioet måtte programleder Ingrid Halstensen og ekspertene Åge Hareide og Morten Langli trekke på smilebåndet:

- En dristig avslutning fra Drillo, påpekte Halstensen.

- Å innkassere andreplassen er interessant, erklærte Langli.

- Det er lettere å innkassere den når du ikke er trener selv, sa Hareide.

Tilbake til presserommet på Sükrü Saracoglu stadion: Selv om Drillo var skråsikker, tok ingen av trenerne av etter kampen i et kokende Istanbul.

For begge lag var strengt talt bare seier godt nok. Nå ble det noe uforløst, samtidig som lagene tillot Nederland å rykke fra. Norge var nærmest seieren.

- MANGE TOK ANSVAR: Trener Ståle Solbakken lytter til oversettelsen under pressekonferansen. Foto: Annika Byrde / NTB
- MANGE TOK ANSVAR: Trener Ståle Solbakken lytter til oversettelsen under pressekonferansen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Solbakken sier:

- Hvis du tar bort de ti første minuttene av første omgang, og de fem første av andre omgang, var vi det farligste laget. Det var en veldig godt gjennomført bortekamp. Veldig mange tok et stort ansvar.

Norge åpnet med en horribel feil av Andreas Hanche-Olsen. Til midtstopperens lille forsvar satte Birger Meling ham i en vanskelig situasjon. Men 0-1 i åpningsminuttene var forsvarsspill av verste sort.

Hanche-Olsen reddet seg inn ved at han var nest sist på utlikningen til Kristian Thorstvedt rett før pause.

MÅLSCORER: Kristian Thorstvedt ble Norges eneste målscorer på Sükrü Saracoglu stadion. Foto: Annika Byrde / NTB
MÅLSCORER: Kristian Thorstvedt ble Norges eneste målscorer på Sükrü Saracoglu stadion. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Dagbladet kåret Thorstvedt til Norges beste spiller. Dette var også den første spilleren Solbakken trakk fram i intervjuer etterpå.

På pressekonferansen sa han:

- Han var fantastisk. Så lenge kreftene holdt, plaget ham dem hele tida. Han er en målscorer. Han var god i oppspillet og duellspillet. Han hadde til og med en sprint der han kom oppi noen kilometer jeg aldri hadde drømt om.

TAKK FOR SIST: Sju år gamle Henry Jemne Sørensen fikk møte sitt største idol i Stavanger. Video: @Showstavanger. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV Vis mer

Norge møter Montenegro på Ullevaal stadion mandag.

- Hvis vi tar bort den første kampen mot Tyrkia, har vi bare gjort gode kvalikkamper, mener Solbakken.

- De siste fire kampene har vi vist god fleksibilitet. Gutta tror på det vi driver med, og det er stor entusiasme.

Dette gjør altså at Drillo mener «andreplassen er så godt som vår».I november venter Latvia hjemme og Nederland borte.

SKUFFET: - Vi gikk glipp av den store muligheten, skriver den tyrkiske storavisa Hürryet lørdag.
SKUFFET: - Vi gikk glipp av den store muligheten, skriver den tyrkiske storavisa Hürryet lørdag. Vis mer

Den tyrkiske storavisa Hürriyet skriver lørdag at «Tyrkia gikk glipp av den store muligheten». Avisa kårer Kristian Thorstvedt og Martin Ødegaard til Norges beste spillere.

Solbakken og co. fløy tilbake til Oslo i natt. Klokka 16.00 lørdag trener laget på Ullevaal.

VM-KVALIK

Nederland751123-616
Norge742113-614
Tyrkia733117-1412
Montenegro732211-911
Latvia71247-115
Gibraltar70073-280

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer