Vekker oppsikt

Mens Mjøndalen rykket ned, festet Bodø/Glimt-fans i leiligheten til Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Toppleiligheten har utsikt til stadion. - Vi hygget oss og sang Glimt-sanger, sier en av supporterne.

GULLFEIRING: Bodø/Glimt-spillerne feirer gullet etter 3-0-seieren over Mjøndalen. Innfelt sees Glimt-supporterne som festet i leiligheten til Vegard Hansen. Foto: Tore Ulrik Bratland
GULLFEIRING: Bodø/Glimt-spillerne feirer gullet etter 3-0-seieren over Mjøndalen. Innfelt sees Glimt-supporterne som festet i leiligheten til Vegard Hansen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Mjøndalen - Bodø/Glimt 0-3

MJØNDALEN (Dagbladet): Har Mjøndalen-trener Vegard Hansen (52) stått for tidenes hyggeligste gest av en trener?

MJØNDALEN-TRENER: Vegard Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
MJØNDALEN-TRENER: Vegard Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Laget rykket ned fra Eliteserien i går etter 0-3 for Bodø/Glimt, som tok gull. Og kanskje er det ikke mange utenfor 3050 Mjøndalen som vil savne laget i Eliteserien.

Men smak på denne:

I forrige uke fikk noen Glimt-supportere panikk da regjeringen begynte å snakke om nedstengning igjen. I verste fall ville bare 600 tilskuere slippe inn på hver av avslutningskampene i Eliteserien - i tre kohorter.

ORKESTERPLASS: Mens Glimt-spillerne feirer gullet på Consto Arena, jubles det fra balkongen til Vegard Hansen. Foto: Tore Ulrik Bratland
ORKESTERPLASS: Mens Glimt-spillerne feirer gullet på Consto Arena, jubles det fra balkongen til Vegard Hansen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Glimt-supporter Stian Aas fryktet at han ikke fikk være til stede når klubben skulle innkassere det andre gullet på to sesonger. Han tok like godt kontakt med Mjøndalen-trener Vegard Hansen og spurte om han kunne låne leiligheten hans under kampen.

Toppleiligheten har direkte utsikt til Consto Arena. Bedre plass kan du knapt få. Og Hansen sa ja!

- Jeg ble kontaktet av en som ikke hadde fått med seg Bodø/Glimts feiring i fjor heller, forteller Mjøndalen-treneren til Dagbladet.

- Det var lett å forstå fortvilelsen hans. Nå ble det ikke restriksjoner, men han spurte om han kunne låne leiligheten likevel. Og det var greit for meg.

GOD UTSTIKT: Elisabeth B. Carlsen var blant Glimt-supporterne som festet i leiligheten til Vegard Hansen. Her holder hun opp et Glimt-flagg på balkongen til Mjøndalen-treneren. Foto: Privat
GOD UTSTIKT: Elisabeth B. Carlsen var blant Glimt-supporterne som festet i leiligheten til Vegard Hansen. Her holder hun opp et Glimt-flagg på balkongen til Mjøndalen-treneren. Foto: Privat Vis mer

Til sammen var det åtte supportere i Hansens leilighet.

- Jeg bor lokalt på Vestfossen, forteller Elisabeth B. Carlsen, en av de åtte Glimt-supporterne, til Dagbladet.

FULL JUBEL: Det sto ikke på humøret til Glimt-supporterne. Orkesterplass på balkongen til Vegard Hansen - og seriegull - gjorde det til en minnerik dag. Foto: Privat
FULL JUBEL: Det sto ikke på humøret til Glimt-supporterne. Orkesterplass på balkongen til Vegard Hansen - og seriegull - gjorde det til en minnerik dag. Foto: Privat Vis mer

- Jeg plukket opp fire fans i Drammen, og det kom noen med tog til Mjøndalen. Så dro vi rett til leiligheten til Vegard Hansen. Der sto det en champagne fra 2004 og ventet, i tilfelle vi tok gull.

Carlsen forteller at supporterne ankom toppleiligheten i 15-tida, to timer før avspark. De ble ikke tatt imot av Hansen selv, men av materialforvalteren til Mjøndalen.

- Hva skjedde videre?

- Vi tok en fest og varmet opp til kampen med Glimt-sanger. Vi fikk full tilgang til leiligheten og hengte opp flagg. Rett før kampstart kom det familie og venner av Vegard til leiligheten.

Carlsen fortsetter:

- Et par stykker sto på terrassen underveis i kampen. Resten stilte seg på tribunen sammen med resten av Glimt-fansen.

- Vi tenker du om gesten til Hansen?

- Enormt sporty! Vi kjøpte gave til ham - juleøl, julehefter og sjokolade. Vi ønsket ham god jul og håper Mjøndalen rykker opp igjen i 2022.

GRÅTKVALT: Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino med gråtkvalt hyllest. Video: Fredrik N. Filtvedt. Reporter: Jonas Giæver. Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet rett etter kampen - om han frykter leiligheten bærer preg av fest - svarer Hansen:

- Nei, jeg har større bekymring i dag enn at leiligheten bærer preg av litt feiring.

- Men litt av en gest?

- Det har de fortjent. Bodø/Glimt har vært fantastiske i år. Supporterne som kom på besøk hos meg, har reist mye med laget, har jeg skjønt. De får bare kose seg. Dette er tida for å vise litt karakter. Det er ekstra smertefullt å se Glimt juble mens vi rykker ned. Men det er ikke deres skyld at vi går ned. Det er ene og alene vår egen skyld.

TØFT: Vegard Hansen og Mjøndalen må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB
TØFT: Vegard Hansen og Mjøndalen må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kontrastene var til å ta og føle på i Mjøndalen i går. Men Hansen er ikke i tvil om at klubben kommer til å prege norsk fotball igjen.

Om nedrykket sier han:

- Det er neglesprett, gonoré, tannverk og rotfylling uten bedøvelse. Det er jævlig vondt. Vi hadde tro på at vi skulle ta steg i norsk fotball og etablere oss. I stedet kom vi helt sist og rykker ned. Det er det verste du kan oppleve som fotballmann. Du kjenner litt på skammen.

STUNDENS ALVOR: Det var brutalt å være Mjøndalen-spiller i går. Foto: Terje Bendiksby / NTB
STUNDENS ALVOR: Det var brutalt å være Mjøndalen-spiller i går. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Men:

- Vi er en robust klubb som skal opp igjen. Troppen neste sesong er mer eller mindre satt. Mjøndalen skal være en faktor også i tida som kommer, sier Hansen.

En plass i Eliteserien - og champagne fra 2004 - fattigere ...

ELITESERIEN

Bodø/Glimt30189359-2563
Molde30186670-4060
Viking30176760-4757
Lillestrøm30147949-4049
Rosenborg30139858-4248
Kristiansund301441241-4646
Vålerenga301112746-3745
Sarpsborg301161339-4439
Strømsgodset30991243-4336
Sandefjord301061438-5236
Haugesund30981346-4535
Tromsø308111133-4435
Odd30891344-5833
Brann305111438-5526
Stabæk30671735-6225
Mjøndalen304101633-5222

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer