Vekker oppsikt

For første gang på lenge snakket Erling Braut Haaland (21) offentlig i går. Det skjedde med ei klokke til 250 000 kroner på armen. Minst.

TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag. Her ankommer Haaland Ullevaal i går, bærende på luksusartikler. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag. Her ankommer Haaland Ullevaal i går, bærende på luksusartikler. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er slutt på at superstjerna kommer på landslagstrening med en plastpose i hånda.

I går hadde han ei veske fra Louis Vuitton og klokke av merket Vacheron Constantin, Overseas.

- Klokka koster 250 000 kroner ny. Som brukt er den nok minst 50 prosent dyrere, sier klokkeentusiast Sigmund Sagberg Andersen til Dagbladet.

MØTTE MEDIENE: Erling Braut Haaland snakket på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i går. Foto: Bjørn Langsem
MØTTE MEDIENE: Erling Braut Haaland snakket på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i går. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ikke overraskende er det en klokke som det er veldig vanskelig å få tak i. Modellen selges i teorien hos Urmaker Bjerke i Oslo. Men du får ikke en blå skive hos vanlige forhandlere, sier Sagberg Andersen, som har Instagram-sida «oslokiropraktoren».

- Haaland har selvfølgelig en blå skive som matcher Louis Vuitton-veska. Denne får du tak i bare på Vacherons «brand store». Det er vel litt typisk fotballspillere og stjerner at de liker klokker ingen andre får tak i. Det er ofte like viktig som selve klokka.

EKSKLUSIVT: Erling Braut Haaland bærer en slik klokke: Vacheron Constantin, Overseas.
EKSKLUSIVT: Erling Braut Haaland bærer en slik klokke: Vacheron Constantin, Overseas. Vis mer

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Haaland er glad i klokker.

Da han sa takk og farvel med Borussia Dortmund, skal han ha gitt 33 Rolex-klokker i gave til lagkameratene. Hver klokke kostet angivelig mellom 130 000 kroner og 150 000 kroner.

Med ei ukelønn på 370 000 pund i Manchester City - eller 4,3 millioner kroner - har han mer enn nok. Dette er summen som engelske aviser opererer med, men Haaland vil ikke bekrefte noe selv.

I RUTE: Erling Braut Haaland er skadefri før det braker løs i Nations League. Foto: Bjørn Langsem
I RUTE: Erling Braut Haaland er skadefri før det braker løs i Nations League. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

I går hadde han muligheten til å snakke om alt som er blitt sagt og skrevet de siste ukene. Men han er ikke offisielt presentert av Manchester City ennå. Derfor handlet det om landslaget.

Torsdag spiller Norge mot Serbia i Nations League. Tre dager seinere venter Sverige.

- Jeg gleder meg. Det er alltid kjekt å være på landslaget. Jeg har mange gode venner her. Vi har noe på gang. Jeg vet at Ståle Solbakken liker å høre dette: Jeg gleder meg «grævla» til de neste kampene, sier Haaland.

EKSKLUSIVT: Martin Ødegaard tok seg tid til en prat med Dagbladet i Drammenshallen. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort Vis mer

Norge skal gjennom fire kamper på elleve dager. Etter Serbia og Sverige borte, kommer Slovenia til Ullevaal. Så blir det et nytt møte med Sverige i Oslo.

Gruppevinneren får en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024.

Haaland forteller at han er skadefri. Men han innrømmer at han er bekymret for at han har vært ute en del denne sesongen.

Til Dagbladet sier han:

- Det har ikke vært optimalt. Det kan jeg si med en gang. Det har vært småting her og der. Jeg har fortsatt scoret en del mål, så det er ikke katastrofe. Men jeg burde ligge på mellom 40 og 50 kamper i året. Det har jeg ikke gjort i år.

TRAVLE DAGER: Ståle Solbakken forlater Ullevaal stadion, pratende i telefonen. Foto: Bjørn Langsem
TRAVLE DAGER: Ståle Solbakken forlater Ullevaal stadion, pratende i telefonen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norge flyr ned til et kokende Beograd onsdag formiddag.

- Erling virker fysisk fin. Han er glad og gjorde en god trening i går, forteller trener Ståle Solbakken.

- Vi håper han kan spille flest mulig minutter. Men fire landskamper så tett er en knallhard utfordring etter en lang sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer