Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Rosenborg - Haugesund 1-0

Vekkeren som endret alt: RBK herjer videre på tabelltopp

Etter 11. juni har Rosenborg tatt 22 av 24 mulige poeng. I kveld hektet trønderne Haugesund av i gullkampen, mens Molde og Sarpsborg 08 ble ytterligere distansert. Nå gjenstår bare ett hinder.

PÅ VINNERSPORET: Rosenborg fortsetter å hente hjem trepoengere. I kveld ble serietreer Haugesund beseiret på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PÅ VINNERSPORET: Rosenborg fortsetter å hente hjem trepoengere. I kveld ble serietreer Haugesund beseiret på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rosenborg - Haugesund 1-0 (1-0)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg sikret seg en ny høst med europacupspill da de torsdag kveld gjorde jobben i Makedonia og kvalifiserte seg for gruppespillet i Europa League.

Men fremdeles gjenstår en viktig jobb i Eliteserien før et nytt norsk seriegull kan innkasseres.

I kveld gjestet tabelltreer Haugesund Trondheim og kunne spise seg helt opp i gullkampen og Rosenborgs rygg ved seier på Lerkendal.

Det klarte imidlertid ikke vestlendingene.

Et RBK-lag uten trøndere i elleveren hadde god kontroll på medaljejaktende Haugesund, til tross for langt mindre restitutsjonstid og ugunstig reisebelastning i midtuka.

- Vi er bunnsolide. Selv om det går i ett med kamper og vi roterer relativt lite, klarer vi å prestere på et jevnt, høyt nivå. Det fortjener vi et klapp på skuldra for, sier RBKs midtbanegeneral Mike Jensen til Dagbladet.

Storform

Jonathan Levi ordnet 1-0 på vakkert vis midtveis i 1. omgang med en suser like utenfor 16-meteren. Enkeltmannsprestasjonen fra den svenske kantspilleren var nok til tre poeng i kveld, sammen med en kollektiv bunnsolid defensiv prestasjon. Nok en gang sto Andre Hansén fram som bakerste mann.

- Dette var kanskje den beste kampen vi har hatt i perioden vi har spilt europacup. Vi skaper like mange store sjanser som da vi scoret fire mot Godset, men er mye mer solide defensivt, sier RBK-keeperen til Dagbladet.

- Det var veldig deilig å score og bli matchvinner. Det er godt å bevise at jeg fortjener plassen i elleveren, sier Levi.

Etter to strake tap mot Brann og Tromsø i overgangen fra mai til juni, står Rosenborg med 22 av 24 mulige poeng på de siste åtte kampene. I samme periode står hovedkonkurrent Brann med «bare» 13 poeng.

Vekkeren i Tromsø 11. juni har snudd en vond RBK-trend til en helt enestående poengfangst. I kveld ble Haugesund hektet av i gullkampen. Molde og Sarpsborg 08 taklet ikke belastningen av europacupkamper like godt som RBK og ble ytterligere distansert i kveld.

Nå er det bare Brann som kan true Rosenborg i kampen om seriegullet.

- Vi var ikke så veldig redde Haugesund i gullkampen, men det er alltid viktig å slå de som er nærmest på tabellnaboen. Nå står det mellom oss og Brann, så får vi prøve å hekte av dem også, sier Søderlund til Dagbladet.

Levis drømmetreff

Til tross for at trønderne hadde en lang reise og tøff utskeielse i Øst-Europa torsdag, åpnet vertene friskest og tok umiddelbart kommandoen på Lerkendal. Etter flere gode muligheter ordnet svenske Jonathan Levi en fortjent 1-0-ledelse etter 23 minutter.

Kantspilleren skar inn i banen og ventet til det rette øyeblikket med å fyre av. Levis skudd fra 18 meter var en markkryper som suste bak Per Kristian Bråtveit og i Haugesund-keeperens venstre hjørne.

Rosenborg fortsatte å dominere banespillet, men skapte færre målsjanser etter scoringen og inn mot pause. Haugesund hadde sine få muligheter gjennom kontringer, men representerte ingen stor trussel mot formsterke André Hansen i RBK-buret før hvilen. David Akintola, Alexander Stølås og co. ble pakket godt inn.

Søderlunds sjanser

Tidligere Haugesund-spiller Alexander Søderlund kom inn som spydpiss for RBK i Nicklas Bendtners skadefravær - akkurat som i motsatt oppgjør mot gamleklubben.

Targetspissen hadde en enorm mulighet til å doble ledelsen tre minutter ut i 2. omgang, men fra fire meter headet RBK-spissen ballen i tverrliggeren og over.

Søderlund fikk flere store muligheter til å score mot gamleklubben, men sjanse etter sjanse ble misbrukt av den tidligere Frankrike-proffen, til hjemmepublikummets frustrasjon.

Når det er sagt, la Søderlund ned langt flere mete enn spisskollega Bendtner bruker å gjøre i samme rolle og gjorde seg ofte spillbar med gode bevegelser og et kontinuerlig ønske og helhjertede forsøk på å være der innleggene havner. Det lyktes han med, men det siste lille manglet i avslutningsøyeblikkene.

Likevel kunne Rosenborg juble for en ny seier på Lerkendal i kveld. Haugesund ble slått 1-0.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!