ISFRONT:  Emil Jönsson og Petter Northug på pressekonferansen i Kuusamo i ettermiddag. Foto: Tormod Brenna
ISFRONT: Emil Jönsson og Petter Northug på pressekonferansen i Kuusamo i ettermiddag. Foto: Tormod BrennaVis mer

Vekslet ikke et blikk med Jønsson

Iskaldt møte i Kuusamo.

KUUSAMO (Dagbladet): I morgen møtes Petter Northug og Emil Jönsson til sprintduell i Kuusamo.
Det blir en duell med enorm prestisje og mye følelser.

Sist helg startet Petter Northug (26) en ny langrennskrig med svenskene. Og denne gang var det nettopp Emil Jönsson som fikk høre det.

- Emil (Jönsson) er mer glad i å komme med verbale utspill, men han er jo altfor feig til å gjøre noe med det, sa Northug til Aftonbladet.

Og fulgte opp med:

- Om jeg sier noe, så lever jeg opp til det. Mens Emil sier mye, men leverer luft, sier Northug.

Ingen kontakt Jönnson selv tar tydeligvis kritikken med stoisk ro og fleipet og lo da han i ettemiddag ble plassert ved siden av Northug på pressekonferansen skiprodusenten Fischer holdt med stjernene sine.

Men han kastet aldri et eneste blikk på Northug. Det var ikke antydning til kontakt mellom de to, ikke noe hilsing, ikke noe blikkontakt, ikke et ord om hverandre.

Nervekrig Og det er akkurat slik Petter vil ha det. "Hatet" mot svenskene generelt og Jönsson spesielt, stikker ikke dypt. Det er en påtatt greie som Petter bruker for å psyke seg opp og motivere seg selv.

- Ja, slike ting gir meg motivasjon, har Petter sagt tidligere.

Derfor var det ikke tilfeldig at Northug ikke ofret Jönsson et eneste blikk i går, Han ønsker å slå ham i sprinten i morgen, og brukte gårsdagens pressekonferanse til å behandle svensken som luft for å motivere seg ytterligere til sesongens første sprintdyst.

- Jeg føler meg bra, og er sterkt motivert til å gjøre en bra sprint, sier Northug.

Og stort mer sa han ikke, etter at den offisielle pressekonferansen var over, tok han rennafart og løp hjem til hotellrommet uten å snakke med noen.

Bør gå veldig fort
Jönsson derimot, snakket med alle som ville.
- Så mye som Petter har snakket i det siste, bør han vel gå veldig fort i morgen, sier Jönsson til Expressen.

Om at de to ikke hilste på hverandre, eler vekslet et blikk under den halvtmes lange pressekonferansen, kommenterer Jönnson slik:

- Jeg nikket til Petter under treningen i morges. Det holder med en gang per dag.

- Hvordan har den verbale krigen påvirket forholdet deres?

- Det er vel en måte å lade opp på for oss begge. Og vi får vel se i morgen hvem som har pratet for mye i forhold til prestasjonen, sier den svenske sprintkongen.

Det er meldt rundt 15 kuldegrader under sprinten i Kuusamo i morgen.

Det var enda kaldere på podiet mellom Jönsson og Northug i ettermiddag.

IKKE SÅ TALETRENGTE: Emil Jönsson og Petter Northug studerte bordet nærmere enn hverandre. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
IKKE SÅ TALETRENGTE: Emil Jönsson og Petter Northug studerte bordet nærmere enn hverandre. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer