Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Hermansson vs. Jared Cannonier

«Vektbløffen» som er bra

Veier flere kilo mer enn vekta som ble lest opp.

KORREKT: Her står Jack Hermansson på den riktige vekta tidlig fredag morgen. Fram til han gikk opp på vekta igjen noen timer seinere, hadde vekta økt betydelig. Foto: Bengt Berg
KORREKT: Her står Jack Hermansson på den riktige vekta tidlig fredag morgen. Fram til han gikk opp på vekta igjen noen timer seinere, hadde vekta økt betydelig. Foto: Bengt Berg Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Da Jack Hermansson og de andre utøverne til lørdagens stevne gikk opp på vekta foran hundrevis av forventningsfulle fans i Royal Arena fredag kveld, ble alle på en måte «bløffet» på vekta.

For det skjedde nemlig tidligere på dagen.

Da Norges beste MMA-utøver gikk opp på vekta tidlig i dag morges på utøverhotellet foran noen få utvalgte tilskuere, veide både han og hans motstander Jared Cannonier 185 pund på en prikk. Eller 83,9 kilo. Det var den offisielle innveiingen.

Seinere samme kveld veide de flere kilo mer da de entret vekta for publikum.

SVETTER: Her ligger Jack Hermansson godt innpakket for å svette ut de siste dråpene med vekt. Foto: Christian Bastiansen
SVETTER: Her ligger Jack Hermansson godt innpakket for å svette ut de siste dråpene med vekt. Foto: Christian Bastiansen Vis mer

Men det er vekta fra morgentimene som leses opp.

Disse slåsskjempene har stålkontroll. Mellomvekt har en vektgrense på 84 kilo.

Men det går ikke helt smertefritt å ta av vekt. Jack Hermansson var sliten og ganske utilpass før han fikk i seg næring.

Se de fem beste avslutningene til Jack Hermansson i videoen under:

Ernæringsekspert

- Han har egen ernæringsekspert og kokk foran lørdagens kamp. Rett etter innveiingen var han i gang med å fortære tre forskjellige shaker og fire liter vann før han inntok vanlig mat, forteller manager David Garcia.

Selv om Jack Hermansson «bare» måtte ta av rundt seks kilo, så tærer det på lagrene i kroppen.

Det gjaldt å fylle tilstrekkelig opp igjen før lørdagens storkamp.

MMA skiller seg ut fra boksesporten. Her må bokserne veie inn offisielt kvelden før en kamp. Og det er den vekta som gjelder.

STÅLKONTROLL: Jared Cannonier veide inn bare noen gram under vektgrensa. Foto: Bengt Berg
STÅLKONTROLL: Jared Cannonier veide inn bare noen gram under vektgrensa. Foto: Bengt Berg Vis mer

En profesjonell bokser får kortere tid til å hente seg inn og fylle opp reservene i kroppen, enn en MMA-utøver i verdens største liga, UFC. Derfor foregår denne innveiingen tidlig fredag morgen. Av hensyn til utøverne.

- Skulle gjerne hatt det slik

- Jeg skulle gjerne hatt det slik at det samme gjaldt for proffboksingen. Det er en liten fordel med å veie inn offisielt på kvelden. Da slipper man å stå opp midt på natta om nødvendig for å kutte vekt. Men ulempene er større. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til å hente meg inn igjen før en kamp. Jeg har også problemer med matlysten på kampdagen, forteller proffbokser Alexander Hagen.

Han mener også at MMA er kommet lenger enn proffboksingen i det å kutte vekt.

- Det er gjerne slik at en proffbokser har bare en trener som skal fikse alt, og ofte er litt av den gamle skolen. Mens en MMA-utøver kan ha et større støtteapparat med blant annet skolerte ernæringseksperter. Og så har de som sagt lengre tid til å hente seg inn igjen. Vi boksere har 24 timer på oss. Det er i korteste laget, sier Hagen.

Derfor er innveiingen fredag kveld i kamparenaen bare en del av showet. Vekta er allerede i boks for alle utøverne. Det skjedde i morgentimene.

Kampen vises på Viaplay ca. kl. 22 lørdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling