Vektendringen som skal gi seier på hjemmebane

Edvald Boasson Hagen er klar for Tour of Norway.

PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen håper på suksess i Tour of Norway i konkurranse med blant andre kamerat Lars Petter Nordhaug. Foto: Halvor Solhjem Njerve, www.procycling.no
PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen håper på suksess i Tour of Norway i konkurranse med blant andre kamerat Lars Petter Nordhaug. Foto: Halvor Solhjem Njerve, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (procycling.no): Beundret og fryktet. Hyllet og opphausset. Avskrevet og idiotforklart. Sindige Edvald Boasson Hagen er fortsatt bare 27 år, men har alt flerfoldige opp- og nedturer bak seg på sykkelsetet.

På den internasjonale scenen fløy han inn fra det store intet, og fikk folk til å gå fra konseptene i kampen om de beste superlativene.

I stedet for full take off, flatet han ut til å bli en "nesten-rytter" ved de store anledningene. Under Gent-Wevelgem var så uhellet ute: Edvald var på rett sted til feil tid. Han kjempet om posisjoner i første rekke, før et vindkast slynget både sykkel og mann ut i grøfta.

Et farvel til vårklassikerne var uunngåelig.

- Det var vel mer storm, enn et vindkast.

Boasson Hagen retter på seg selv underveis i setningen.

- Jeg ble dyttet av veien og inn i en gjerdestolpe. Kragebeinet knekte og stolpen ble liggende den. Det var et hardt sammenstøt.

Ufrivillig konkurransefri Han rangerer smertenivået hakket under skulderen han ødela under Tour de France for et par år tilbake. Resultatet ble uansett det samme: Uker og måneder utenfor konkurranse, og viktige sykkelritt som glipper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.