NEKTER SKYLD: - Jeg er ren. Jeg har satset hardt og ville være en komplett idiot om jeg brukte forbudte stoffer, sier Zielinski til Business Insider. Foto: EPA/ABIR SULTAN/NTB Scanpix
NEKTER SKYLD: - Jeg er ren. Jeg har satset hardt og ville være en komplett idiot om jeg brukte forbudte stoffer, sier Zielinski til Business Insider. Foto: EPA/ABIR SULTAN/NTB ScanpixVis mer

Vektløfter dopingtatt i OL

Den polske vektløfteren Tomasz Zielinski har testet positivt på steroiden nandrolon.

Den polske vektløfteren Tomasz Zielinski har testet positivt på steroiden nandrolon i Rio de Janeiro.

Det bekreftet Polens OL-komité tirsdag, etter at flere nyhetsmedier tidligere hadde rapportert om saken.

Polens vektløfterpresident Szymon Kolecki, som vant OL-gull for åtte år siden, har trukket seg fra vervet etter den positive prøven.

- Jeg er trist og skamfull over det som har skjedd, sa han i Warszawa.

Zielinski er suspendert som følge av den positive prøven, men han bedyrer sin uskyld. Han sier at han om nødvendig vil ta saken helt til Idrettens voldgiftsrett.

- Jeg er ren. Jeg har satset hardt og ville være en komplett idiot om jeg brukte forbudte stoffer, sier Zielinski til Business Insider.

Han har forberedt seg til OL med et eget opplegg, utenfor Polens landslags kontroll. Kolecki ønsket egentlig ikke å ha ham med til OL, men den avgjørelsen ble overprøvd av styret i vektløfterforbundet.

Zielinski ble tidligere i år europamester. Han er yngre bror av Adrian Zielinski, som vant OL-gull i London i 2012. Den positive prøven gjør at han ikke kommer til start i 94-kilosklassen i OL, der han hadde tredje beste påmeldingsresultat.

Den positive prøven ble avlagt etter at han ankom Brasil.

(NTB)