LEGGER OPP: Ruth Kasirye har bestemt seg for å avslutte karrieren etter at hun ikke får OL-plass.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
LEGGER OPP: Ruth Kasirye har bestemt seg for å avslutte karrieren etter at hun ikke får OL-plass. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Vektløfter legger opp etter at OL glapp

Var flaggbærer for Norge i Beijing-OL.

Vektløfteren Ruth Kasirye (29), som var norsk flaggbærer i Beijing for fire år siden, har bestemt seg for å avslutte karrieren etter at hun ikke kom med til OL.

Aftenposten skriver at vektløfteren fra Tønsberg har vært fast bestemt på å satse mot London-OL etter brukbar innsats i Beijing. Hun har trent godt i klubben sin i Tønsberg, vært med i den franske vektløfterserien og fått støtte fra Olympiatoppen, men det har ikke vært nok.

- Det ble for mange småskader, og jeg har slitt med å komme opp på det nivået som er nødvendig for å trene godt. Dermed har jeg også mistet motivasjonen, sier Kasirye til Aftenposten.

29-åringen sier at hun allerede under EM litt tidligere i år skjønte at OL-toget var gått.

FLAGGBÆRER:
Vektløfter Ruth Kasirye var norsk flaggbærer under innmarsjen da Beijing-OL ble åpnet for fire år siden.
Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX
FLAGGBÆRER: Vektløfter Ruth Kasirye var norsk flaggbærer under innmarsjen da Beijing-OL ble åpnet for fire år siden. Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Ruth Kasirye forteller at høydepunktet i karrieren hennes var å være norsk flaggbærer i Beijing, men hun trekker også fram sine tre EM-gull i tillegg til den EM-bronsen hun har fått med seg. Dette er prestasjoner hun er stolt av.

- Jeg er fornøyd med det jeg har prestert, men selv om jeg nå har bestemt meg for ikke å være med i flere EM, VM eller OL, så kan det nok hende at jeg henger med i NM og kanskje nordisk mesterskap i årene som kommer, sier hun.

(NTB)