Vel blåst, Daniel!

BODØ (Dagbladet): Molde-trener Erik Brakstad tenner sigaren, tar et skikkelig magedrag, lukker øynene og tenker på sin høyt elskede midtbane anført av Daniel Berg Hestad. - I dag smaker den ekstra godt, sier Brakstad og smatter på sin brune fra Havana.

- Jeg fyrer alltid opp når vi vinner hjemme eller tar poeng borte, sier Brakstad, fyller opp lungene, og lar neste spørsmål godgjøre seg i munnhulen. Før han svarer:

- Norges beste midtbane? Vel, det vet jeg ikke, men den utrolig bra.
Og juvelene heter Olsen, Fjørtoft og Berg Hestad.

- I dag var de helt fantastiske. Strålende, blåser en stolt Brakstad opp i lufta - med god grunn.

Kjapp scoring

Gutta i røyken fulgte nemlig spillemøtets formaninger. Glimts hurtige overganger måtte hindres. Resepten var høyt press og mye stress.

Og 1-0 kom før Aspmyra-publikummet rakk å bli varme i polvottene - allerede etter 48 sekunder:

Den klønete klareringen fra Clas Guttulsrød endte i de hissige beina til Andreas Lund, ballen smalt i stolpen og foran mål ventet en målkåt Ole Bjørn Sundgot.

- Vanvittig deilig å få et så tidlig mål. Dette var en av tre bortekamper vi virkelig fryktet, sier Daniel Berg Hestad, som med sin 2- 0-scoring 41 minutter seinere ga trener Brakstad god grunn til å hente fram sigaresken og fyrstikkene.

VM-
sjanser

Nå håper han på en slikemyk landing i VM-troppen.

- Sjansene bør være gode. For øyeblikket holder jeg meg på et stabilt høyt nivå, mener Daniel Berg Hestad om sitt eget kandidatur.

Han vet han er selvskreven på Sembs U-23-lag, men brenner etter å bli en del av «Olsen-banden» når flybillettene til Frankrike deles ut.

- Jeg tenker ikke så mye på det, men jeg har inntrykk av at mange andre gjør det. Uansett så biter ikke spekulasjonene på meg. Jeg forbereder meg og gjør de samme tingene foran hver kamp, akkurat som før, sier Berg Hestad.