Cristiano Ronaldo dømt for skatteunndragelse

Veland om Ronaldo-dommen: - Kunne valgt en annen dag

Cristiano Ronaldo slo tilbake på direkten.

- PLANLAGT: Fredag smalt nyheten fra spanske myndigheter: Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel og må betale 175 millioner kroner i bot. Stjernespilleren skal ha sagt seg skyldig i skatteunndragelse, men ifølge Petter Veland er det ikke tilfeldig at nyheten slippes i dag. Spania møter Portugal i VM fredag kveld, og ifølge Veland er nyheten timet og tilrettelagt. – Det er ikke tilfeldig at det kommer i dag. Dommen mot Ronaldo er planlagt, mener han. Veland er Norges fremste ekspert på spansk fotball og gjester Dabladets VM-studio fredag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag smalt nyheten fra spanske myndigheter: Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel. Stjernespilleren skal ha sagt seg skyldig i skatteunndragelse og må betale 175 millioner kroner i bot.

Petter Veland er Norges fremste ekspert på spansk fotball og gjestet Dagbladets VM-studio fredag. Han tviler på at timingen for dommen er tilfeldig.

- Tror ikke det, sier Veland, før han fortsetter:

- Denne saken har rullet og gått siden i fjor. Da ville angivelig Cristiano Ronaldo bort fra Real Madrid fordi han følte seg presset og dårlig behandlet av den spanske staten. Det har gått et år og de kunne valgt en annen dag hvis de ville, tror jeg, sier fotballeksperten.

- Bjørnetjeneste

Ronaldo må ikke sone én eneste dag bak murene, men dommen er en ripe i lakken for superstjernen.

Offentliggjøringen av dommen kom bare få timer før Portugal og Spania skulle møte hverandre i VMs gruppe B. Før avspark kl. 20.00 spådde Veland at Spania kom til å angre på tidspunktet for dommen.

- Jeg tror kanskje de gjør seg selv en liten bjørnetjeneste. Dette trigger Cristiano Ronaldo enda mer. Nå har han lyst til å score et mål mot Spania, mot det landet han føler seg urettferdig behandlet av, sa Viasat-eksperten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer