Landslagslegen om kampen:

- Veldig alvorlig

Keeper Rune Almenning Jarstein kjemper seg tilbake: - Det er folk på hans alder som mister livet av covid-19. Men fordi han er ung og godt trent - og komplikasjonene ble oppdaget i tide - har det gått bra, sier legen.

RAMMET AV CORONA: Rune Almenning Jarstein. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
RAMMET AV CORONA: Rune Almenning Jarstein. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rune Almenning Jarstein (36) er ikke aktuell når Hertha Berlin starter Bundesliga borte mot Köln søndag.

Landslagskeeperen fikk påvist corona etter at kan kom tilbake til Tyskland fra tre kamper i VM-kvaliken i mars. Fotballandslagets lege, Ola Sand, forteller at situasjonen har vært «veldig alvorlig».

Overfor Dagbladet bekrefter han nå at Jarstein er i gang med opptreningen i samråd med det medisinske teamet i Hertha. Han er ikke på fellestreningene ennå, men dette skal ikke være langt unna.

Blytung tid

Dermed ser 36-åringen lyset etter ei blytung tid, der hjerte og lunger ble rammet som følge av coronaviruset.

- I løpet av ei uke eller to håper vi at han kan være med på litt keepertrening. Han har vært i ro i fire måneder, så kondisen er ikke på topp. Nå trener han styrke og jogger lett, forteller Sand.

Han opplyser at VM-kvaliken i september «sannsynligvis kommer for tidlig». Da venter Nederland (1. september), Latvia (4. september) og Gibraltar (7. september). Men det viktigste i første omgang er at kroppen responderer på treningen.

- Han er frisk. Nå handler det om å trene seg opp, påpeker legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.