- Veldig alvorlig

Ada Hegeberg (26) er klar for Champions League-finale igjen etter år med skadetrøbbel. - Jeg skal ikke ta noe som en selvfølge i karrieren. Jeg har erfart noe veldig alvorlig, sier Lyon-spissen.

FINALEKLAR: Ada Hegerberg og Lyon. Foto: NTB
FINALEKLAR: Ada Hegerberg og Lyon. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barcelona - Lyon, klokka 19.00 lørdag

Ada Hegerberg stilte i ettermiddag på en pressekonferanse i Torino før Champions League-finalen lørdag. Lyon møter Barcelona, i et oppgjør med tre norske profiler.

Det er Lyon-spiller Ada Hegerberg mot Barcelona-spillerne Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen.

Karrieren til Hegerberg har vært preget av skader de to siste åra, korsbånd og tretthetsbrudd i skinnbein.

Nå er hun klar for å vinne Champions League-finalen igjen på hjemmebanen til Juventus. Laget trente der i ettermiddag.

FINALEKLARE: Humøret var på topp blant Lyon-kvinnene på Allianz Stadium i ettermiddag. Lørdag venter Barcelona i Champions League-finalen. Foto: NTB
FINALEKLARE: Humøret var på topp blant Lyon-kvinnene på Allianz Stadium i ettermiddag. Lørdag venter Barcelona i Champions League-finalen. Foto: NTB Vis mer

- Hvordan har to år med skader forandret deg? Hva brukte du tida til?

- Jeg tror jeg brukte tida bra. Det var en utfordrende periode. Derfor er det utrolig å være tilbake her. Jeg skal ikke ta noe som en selvfølge i karrieren. Å være på toppnivå er det tøffeste du kan være som idrettsutøver. Jeg har erfart noe veldig alvorlig, forteller Hegerberg, som stilte på pressekonferansen sammen med lagvenninnen Wendie Renard.

FØLING MED MATTA: Ada Hegerberg og lagvenninnene tester ut finalestadion i Torino. Foto: NTB
FØLING MED MATTA: Ada Hegerberg og lagvenninnene tester ut finalestadion i Torino. Foto: NTB Vis mer

- Men jeg har flotte folk rundt meg som har støttet meg. Jeg fikk medisinsk hjelp. Jeg hadde hele tida troen på at jeg ville komme tilbake. Det har vært tøffe dager. Derfor føler jeg meg som et barn som er tilbake, sier hun.

- Det var et helvetes arbeid. Men jeg nyter hvert sekund. Å være her med Wendie - som jeg har delt så mange øyeblikk med - er en vill følelse.

På pressekonferansen antydet en journalist at Barcelona er favoritter i morgen. Dette til tross for at Lyon er Champions League-grossist med sju titler. Barcelona har vunnet turneringen to ganger, seinest i fjor.

LETT TRENING: Lyon-kvinnene nyter døgnet før den store finalen i Torino. Foto: NTB
LETT TRENING: Lyon-kvinnene nyter døgnet før den store finalen i Torino. Foto: NTB Vis mer

- Er det greit at ikke alle forventer at dere skal vinne? På den måten kan dere vise at folk tar feil når de sier at «Barcelona er det nye nummer én»?

- Bare kampen vil vise. Ingenting er avgjort før etter 90 minutter i morgen, påpeker Hegerberg.

- Vi kommer til finalen med en følelse av at vi har ingenting å tape. Det er fantastisk stemning i gruppa. Vi føler oss klare mentalt og fysisk. Vi har hatt noen gode kamper i det siste. Vi har vært her før. Vi kommer hit med erfaring, samtidig som vi har stor respekt for Barcelona og hva de har oppnådd de siste åra. Vi respekterer dem. Jeg tror de respekterer oss også.

MOTSTANDER: Caroline Graham Hansen og Barcelona. Foto: NTB
MOTSTANDER: Caroline Graham Hansen og Barcelona. Foto: NTB Vis mer

- Du har sagt at dette vil bli en kamp for historien. Hvorfor mener du det?

- Jeg har vel ikke sagt at dette blir den ene finalen … Alle finalene har noe spesielt ved seg. Men det har vært endringer i Champions League-formatet dette året. Flere lag har kommet inn og konkurrert. Interessen er stor rundt denne finalen. Men på det personlige plan så blir dette like stort som de andre finalene, sier hun.

MEKTIG SKUE: Allianz Stadium tar 41.000 tilskuere. Foto: NTB
MEKTIG SKUE: Allianz Stadium tar 41.000 tilskuere. Foto: NTB Vis mer

- Det er fantastisk å se fansen komme tilbake til stadion igjen etter år med covid. Fansen er viktig for sporten. Det gir deg stor inspirasjon som spiller også. Nå er det opp til oss å spille god fotball, sier Hegerberg.

Kampstart lørdag: Klokka 19.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer