- Veldig bittert

CHAMONIX (Dagbladet): Kjetil Andrè Aamodt fatter ikke at han skuslet bort det eneste han manglet i karrieren: v-cupseier i slalåm. - Veldig bittert, sier Kjetil, som endte på andreplass.

- Frustrerende at en 30-åring som aldri har vunnet noe i hele sitt liv, skal vinne akkurat her. Dette skulle være min dag. Hvorfor akkurat i dag?

Spør en kraftig skuffet Kjetil Aamodt etter andreplassen.

Overmannen Weiss fra Italia har kjørt v-cup siden 1992, og har aldri vært høyere enn femteplass.

Men Aamodts spørsmål inneholder bare skuffelse. Bitterheten retter han bare mot seg sjøl. Fordi han ikke klarte å yte maks for å vinne slalåmseier nummer én i karrieren.

- Jeg ble sliten på slutten. All ære til Weiss, sier han.

Kjetil klarte ikke å være skuffet veldig lenge. Tross alt husket han i går ikke sist han ledet et v-cuprenn i slalåm etter første omgang. Dessuten var de nye og korte carvingskiene (186 cm) en rein åpenbaring.

Lånte ski

- Veldig overraskende, egentlig. Jeg kjører på nye og korte superski. Tydelig at de hjelper, sier han.

Skiene har han lånt av langtidsskadde Tom Stiansen. Han brukte det samme paret da han suste ned til fjerdeplass i Madonna di Campiglio noen dager før akillesen røk.

- Jeg får sende en takk hjem til Tom, sier Kjetil.

Allrounderen Aamodt kjører alle disipliner og mangler tid til å kjøre inn sine egne skipar. Stiansen kjører på samme skimerke. Derfor var det naturlig å låne hans ski i det første rennet.

- Sliten

Med startnummer 1 førte de Kjetil ned til målstreken på skinner - 25 hundredeler foran Ole Kristian Furuseth.

Det ble verre for Kjetil på løsere underlag som startnummer tretti i andre omgang. Elleve mann kjørte bedre.

- Jeg var sliten etter fire dager med utfor i forkant, sier han.

  • Dessuten vant han kombinasjonen suverent. Den og andreplassen i slalåm ga totalt 297000 kroner i premiepenger. Pengene oppveide ikke skuffelsen. Håpet var en bedre trøst.

- Jeg tror jeg vinner et slalåmrenn ganske snart, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

SINT PÅ SEG SJØLV: Skuffelsen står å lese i ansiktet til Kjetil Andrè Aamodt i det italieneren Angelo Weiss hopper opp på pallen.