- Veldig ekkel å møte

Lars Iver Strand glad han slipper Frode Kippe i kveld.

• Følg Tippeligaen direkte på Dagbladet.no fra 18.00!

(Dagbladet.no): Frode Kippe ble utvist borte mot Viking 2.september, og med seks gule og to røde i bagasjen, blir det tribunen på landslagsstopperen når Tromsø møter Lillestrøm på Åråsen i ettermiddag.

Det synes Lars Iver Strand er helt ok.

– Helt greit for oss å slippe å møte Kippe. Vi vet jo alle sammen at Frode er en veldig god spiller og kaptein, som i tillegg er veldig ekkel å møte, sier Strand til Romerikes Blad.

Landslagskolleger

Både Strand og Kippe var med i landslagstroppene til Moldova og Hellas-kampene, uten at kveldens oppgjør ble det helt store samtaleemnet.

– Vi snakket løst og fast om kampen, men det hadde nok blitt mer prat hvis ikke han hadde vært suspendert, sier Strand, som faktisk selv har like mange gule som stopperkjempen.

Røff duellspiller

HARDING: Frode Kippe feller Lars Iver Strand i møtet mellom Tromsø og LSK i vår. I kveld møtes lagene igjen, men Tromsø slipper kaptein Kippe. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX
HARDING: Frode Kippe feller Lars Iver Strand i møtet mellom Tromsø og LSK i vår. I kveld møtes lagene igjen, men Tromsø slipper kaptein Kippe. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX Vis mer

Frode Kippe har fått mye kritikk for sin tøffe spillestil denne sesongen, uten at det ser ut til å gå hardt innpå ham.

– Jeg har ikke tenkt å endre stilen min, og jeg synes heller ikke at jeg har fått kort for stygt spill. Jeg mener at dommerne har vært strenge noen ganger, og gitt kort på direkten. Jeg foretrekker dommere som gir advarsler først, og som man kan snakke med underveis, sa Kippe til Dagbladet etter Viking-kampen.

Godt tak på LSK

Lillestrøm har ikke slått Tromsø i serien siden 2003, og nordlendingene har et godt tak på fugla.

Strand har kanskje forklaringen.

– Det er små marginer med mange tilfeldigheter. I fjor hadde vi griseflaks som vant på Åråsen, men kanskje er det slik at spillestilen til Lillestrøm har passet oss godt, sier han.