- Veldig fornøyd med bronse

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Den siste måneden har Trine Hattestad (33) gått på den ene antibiotikakuren etter den andre. Bronsevinneren mener halsondet har vært negativ for VM-oppkjøringa. - Men jeg kan ikke være misfornøyd med en medalje, sier Trine.

I fire uker har Trine hatt problemer med streptokokker i halsen. 33-åringen har kjørt den ene kuren etter den andre, men først fire dager siden sluttet hun å ta medisiner for halsondet.

- Jeg har ikke fått trent som jeg skulle og mangler litt snert i beina. Jeg har ikke så mye å gå på, og etter andrekastet kjente jeg det, sier bronsevinneren.

Men hun henger ikke med hodet.

- Jeg ønsker jo alltid å få gullmedaljen. Det er gullet som teller, men det skal være hardt i en VM-finale og jeg er ikke skuffa, smiler Trine.

Nest beste konkurranse

Gullvinneren fra 97-VM i Athen klarte ikke å gjenta bragden under årets VM i Sevilla.

Trine kastet 66.06 i sitt andrekast, og lenger ville ikke spydet gå i dag. Den endte med en tredjeplass bak greske Mirela Manjani-Tzelili (67.09) og russiske Tatanya Shikolenko (66.37).

- 66 meter litt for kort, men dette er den nest beste konkurransen min i år og jeg er veldig

fornøyd, sier Trine.

Viktig

Medaljen under årets VM gir spydkasteren fra Svartskog inspirasjon til fortsettelsen.

Hun skal konkurrere i Berlin seinere i år - og så kommer OL i Sydney neste år.

- En medalje betyr mye for motivasjonen videre. Jeg vet at jeg er i toppen, og det er ålreit å ha med seg i bagasjen, sier Trine.

I morgen tidlig bærer det til Malaga i Sør-Spania hvor hun møter mannen og barna på flyplassen for å dra direkte hjem til Norge.

Historisk

Med bronsemedaljen fra Sevilla har Trine fire VM- og OL-medaljer i bagasjen.

Det er historisk.

- Det er jo noe å ta med seg, sier bronsevinneren før hun stikker avgårde til dopingkontroll.