Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Veldig fortjent seier

Brann knuste Godset med fire mål.

KNUSENDE SEIER: Brann hevet seg over krisen, og slo til med fire scoringer mot Strømsgodset. Petter Vaagan Moen og Diego Guastavino scoret to mål hver. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
KNUSENDE SEIER: Brann hevet seg over krisen, og slo til med fire scoringer mot Strømsgodset. Petter Vaagan Moen og Diego Guastavino scoret to mål hver. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Brann - Strømsgodset 4-0.

Brann viste storform mot Strømsgodset i Bergen og sendte Drammenslaget hjem med 4-0 i sekken etter en glimrende kamp på Stadion.

Petter Vaagan Moen og Diego Guastavino var den store beholdningen og scoret to mål hver i storseieren.

Brann-trener Steinar Nilsen var svært fornøyd etter kampen.

- Det var en veldig fortjent seier, og vi fortsetter den gode trenden fra VIF-kampen. Det var veldig viktig for oss å få null baklengs, og samtidig få bekreftet at det vi har jobbet så hardt med på trening endelig sitter.

- I andre omgang er vi nærmet feilfrie bakover. På topp har vi et spisspar som byr på seg selv. Nå må vi jobbe med kontinuitet og ha fokus på neste kamp, bedyrer Nilsen.

Friskmelder ikke forsvaret
Til tross for en glimrende defensiv kamp ville ikke Nilsen friskmelde forsvaret.

Nei det blir for dumt å stå her å si det hvis vi slipper inn mange neste kamp. Enhver kamp lever sitt eget liv og vi må bare fokusere videre mot Odd-kampen, sier han.

Ronny Deila var ikke i samme humøret og var åpenbart oppgitt etter kampen.

- I dag er det flatterende at det blir 4-0. Det er vanskelig å oppsummere en kamp hvor det er jevnt i banespillet og hvor vi taper så mye. Jeg synes gutta jobber og står på og jeg kan egentlig ikke ta dem for noe, men det er klart at når vi har to klareringer ut i 16-meteren som i dag kan selv bestemor score.

- Det er juniorfeil, understreker Deila.

Strømsgodset-treneren fant, til tross for skuffelsen, rom for å sende litt skryt i retning av Newcastle-linkede Erik Huseklepp.

- Det er gøy at Norge får frem sånne spillere og min mening er at han er den mest spennende spilleren vi har i Tippeligaen. Han er en meget god spiller og hvis han skal komme seg videre nå mener jeg har bør ut av Norge, avslutter Deila.

Tiet om Newcastle
Hovedpersonen selv nektet plent å snakke om ryktene, men snakket gledelig om tunnelen i forkant av det første målet.

- Jeg konsentrerer meg om å spille fotball, så får dere journalister snakke om sånt. Jeg tenker ikke på det og uttaler meg kun om Brann. Når det gjelder kampen er jeg veldig fornøyd, men jeg mangler et mål for at det skal være perfekt. Tunnelen var fin den og jeg hadde faktisk to i dag.

- Man må tulle litt vet du, gliser han.

Mannen som omsatte sjansen etter tunnelen og som også scoret et vakkert mål på tampen av kampen, Petter Vaagan Moen, var åpenbart fornøyd med lagets prestasjon.

- Det føltes godt å score på sjansene, og veldig viktig å tette igjen bakover. Vi må huske at de hadde to i treverket i dag og at vi hadde litt marginer med oss, det har vi ikke hatt tidligere i sesongen.

- Sist jeg scoret to var vel i en lilleputtkamp mot Storhamar 2 så det var vel på tide, avslutter han fornøyd.

Rettet opp kjempemiss
Etter bare fem minutter burde Petter Vaagan Moen sendt Brann i ledelsen:

Vingen fikk stå helt alene på fem meter etter pasning fra Diego Guastavino, men avslutningen fant utrolig nok ikke nettmaskene.

Ti minutter senere skulle Vaagan Moen få rette opp kjempemissen.

Erik Huseklepp mottok ballen i Strømsgodset sin 16-meter og slo en frekk tunnel på Kim Andre Madsen før han fyrte løs mot mål.

Adam Larsen fikk avverget første forsøk, men på returen sto nettopp Petter Vaagan Moen og Hamar-gutten hadde få problemer med å heade Brann i ledelsen.

Spissparet fant tonen
Etter kjempesjansen hadde Brann, som har slitt enormt defensivt så langt i sesongen, god kontroll på Strømsgodset.

Anført av et meget friskt spisspar skapte Brann stadig farligheter foran Adam Larsen og ti minutter før pause var keeperen god og heldig da han reddet Huseklepps forsøk fra kloss hold.

Rett før dommer Roy Helge Olsen blåste av første omgang fungerte samarbeidet mellom de to nok en gang.

Erik Huseklepp fik nok en gang en kjempeball i bakrom og lysluggen fosset ned venstresiden mot Strømsgodsets mål.

Etter noen finter fikk Huseklepp stokket beina og sendte ballen inn til Diego Guastavino som fikk stå helt alene foran Adam Larsen.

Den lille teknikeren vendte vakkert av en utrusende Larsen og satte ballen kontant i mål. Dermed sto det fortjent 2-0 til pause.

Fortsatte presset
Etter en relativt kjedelig periode midtveis i sørget nok en gang Diego Guastavino for hjemmejubel tjue minutter før slutt.

Etter pasning fra nylig friskmeldte Jan Gunnar Solli slo Erik Huseklepp et tilsynelatende ufarlig innlegg inn mot bakerste stolpe, men en uheldig Lars Christian Vilsvik klarerte rett i beina på Guastavino.

Mannen fra Uruguay viste ingen nåde og knallet inn sitt andre mål for kvelden og sitt femte i Tippeligaen så langt.

To minutter før slutt sørget Petter Vaagan Moen for at Brann fikk to mann med to mål på Stadion.

Nok en svak klarering av Strømsgodset-forsvaret på innlegg fra høyre gjorde at det var hans tur til å straffe drammenserne.

Etter en kort tilrettelegging limte Vaagan Moen ballen i stolpen og inn bak en sjanseløs Adam Larsen og Brann gikk opp i 4-0.

TAKKET FANSEN: Brann-spillerne takket for støtten etter kalasseieren mot Godset. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX:
TAKKET FANSEN: Brann-spillerne takket for støtten etter kalasseieren mot Godset. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX: Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!