- Veldig giret og motivert til å legge ned den jobben som kreves

Hardkjøret fortsetter for Petter Northug.

HARDKJØR: Petter Northug jobber for å komme tilbake på toppnivå.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HARDKJØR: Petter Northug jobber for å komme tilbake på toppnivå. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Etter at Petter Northug (28) er ferdig med høydeoppholdet i Italia, venter blant annet harde økter i Meråker-myra.

- Vi har vært to uker i høyden og har én uke igjen. Deretter venter det en måneds trening hjemme i Norge. Da blir det myrturer i Meråker, men også trening i Trondheim og trolig også noen dager i Mosvik, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NTB.

I 14 dager har Kveen og Petter Northug oppholdt seg i Italia. Onsdag formiddag var Northug ute på en tre timer lang løpetur med Strindheim-løperen Vidar Undebakke og Team Innlandets Petter Skinstad.

De har vært Northugs treningsselskap i noen dager.

- Det handler om samle treningstimer, og vi får også lagt inn noen solide intervaller. Vi må bygge et godt grunnlag til sesongen. Du kan si at vi fortsetter den gode jobben som er gjort gjennom sommeren, sier Kveen.

Den mangeårige kameraten til Petter Northug overtok som trener etter Eirik Myhr Nossum foran denne sesongen.

Kvikk og rask Gjennom høydeoppholdet er det blitt to økter daglig, men med rom for å legge inn hvileøkter og hviledager.

- De som kjenner Petter sier at han virker mer gjennomtrent enn på lenge?

- Petter er kvikk og rask og veldig giret og motivert til å legge ned den jobben som kreves for å gå fort til vinteren. Ja, han ser godt trent ut. Det betyr at han er bra og på hogget, mener Kveen.

Godt samarbeid Han synes at Northugs nye team fungerer godt sammen.

- Jeg synes at det fungerer utmerket, og vi samarbeider tett. Jeg er i løpende dialog med sportssjef Ole Thonstad hjemme i Norge. Her nede har vi også hatt besøk av en fysioterapeut, og det vil vi også få mot slutten av oppholdet. I tillegg er vi i tett dialog med lege Are Løset, sier Kveen.

Det er ennå ikke kjent når det blir tatt ut tiltale mot Petter Northug etter promillekjøringen i mai. Det er ventet at rettssaken mot Northug kommer opp i løpet av september.

Allerede i oktober drar Petter Northug til Italia og Val Senales på et nytt treukers høydeopphold.

(NTB)