- Veldig godt å få det gjort

John Carew innrømmer at det er godt å være ferdig med spørsmålene rundt sin landslagsframtid. I går scoret han for Roma igjen.

Carew har stått utenfor landslaget helt siden klinsjen med John Arne Riise 8. september i fjor. Men med Åge Hareide som ny trener, har han igjen sagt ja til Norge. Og selv om Carew bedyrer at han ikke har brukt mye energi på å tenke på sin egen landslagsframtid, innrømmer han at det var godt å få en avslutning på sagaen.

- Det er godt, nei forresten veldig godt, å få dette gjort. Jeg har fått veldig mange spørsmål om min framtid på landslaget gjennom hele høsten, sier Carew til Dagbladet.

- Og jeg visste det ville komme enda flere.

Laksen Carew

Den siste tida har 24-åringen hatt stor tillit hos Serie A-leder Roma, og står med fire seriescoringer så langt - det samme som spisskollega Antonio Cassano. I går startet han på nytt i hjemmekampen mot Sampdoria, og viste raskt trener Fabio Capello at det var et lurt valg.

For etter bare ti minutter utliknet nordmannen Sampdorias tidlige scoring fem minutter før. Cassano lobbet inn i feltet, og ifølge Eurosports direktesending på nett «steg Carew som en laks og sendte ballen i mål».

- Sampdoria overrasket med et tidlig mål, og min scoring var veldig viktig for oss. Resten av omgangen var bra fra vår side, men vi fikk ikke uttelling, forteller Store-John.

Da var det godt å ha kaptein Francesco Totti - spilleren Carew mener er ligaens beste. Han punkterte kampen med to scoringer i det 60. og 67. minutt. På den siste var John igjen involvert.

- Jeg dro med meg forsvarsspilleren til sida, så Totti bare kunne løpe igjennom. Men for all del, det er ikke meninga å ta noe ære fra ham. Det var en stor prestasjon og et flott mål.

I løpet av omgangen hadde Carew også et brassespark over, og han ble trolig snytt for straffe da han senere falt innenfor 16-meteren.

Stående applaus

- Jeg falt kanskje litt lett, men jeg hadde tross alt løpt 60 meter. Uansett felte forsvarsspilleren meg, og det burde nok vært straffe. Men det viktigste er at vi vant kampen, sier Carew, som fikk stående applaus da han ble tatt av banen noen minutter før slutt - og svarte med å løfte armene opp og ned i en tilbedelsesgest.

- Fansen her er helt fantastisk, enda bedre enn i Valencia. Jeg er blitt tatt veldig godt imot, og trives veldig godt i Roma.

- Betyr dette at du har lyst til å fortsette i klubben etter at leiekontrakten går ut til sommeren?

- Jeg vil ikke tenke på framtida nå. Hvis jeg fortsetter å spille bra, og klubben vil kjøpe meg, er det selvfølgelig interessant.

Ifølge agent Per A. Flod, vil han og Roma snakke sammen i månedsskiftet februar/mars, og at en avklaring om Carews framtid vil komme før 1.april. Roma har en opsjon på John, som gjør at de kan kjøpe han fra Valencia til en fastsatt sum. Prisen vil ikke Flod ut med.

CAREWS FJERDE SERIEMÅL: John Carew «steg som en laks», slik en fotballkommentator uttrykte det, og nikket nettopp som det står i teknikkbøkene at man skal gjøre: nesten rett ned.